משפחות ציפורים

מאראבו (Leptoptilos crumenifer) - ציור מתוך ספר א '

Pin
Send
Share
Send
Send


ברוך הבא לדף 404! אתה כאן כי הזנת את הכתובת של דף שכבר לא קיים או הועבר לכתובת אחרת.

ייתכן שהדף שביקשת הועבר או נמחק. יתכן וביצעת שגיאת הקלדה קטנה בעת הזנת הכתובת - זה קורה אפילו אצלנו, אז בדוק זאת היטב.

השתמש בניווט או בטופס החיפוש כדי למצוא את המידע שאתה מעוניין בו. אם יש לך שאלות, כתוב למנהל המערכת.

שימושים אחרים באיור

מידות בסנטימטרים הם לעיון בלבד ומתאימים להדפסה ב- 300 dpi. הקבצים שנרכשו מסופקים בפורמט Jpeg.

¹ רישיון סטנדרטי מתיר פרסום חד פעמי של תמונה באינטרנט או בדפוס (בתפוצה של עד 250 אלף עותקים) כהמחשה לחומר מידע או לכריכת פרסום מודפס, וכן במסגרת פרסום אחד או קמפיין קידום מכירות באינטרנט,

² רישיון מורחב מאפשר שימוש אחר, כולל בפרסום, אריזה, עיצוב אתרים וכן הלאה,

³ רישיון הדפסה פרטית מאשרת את השימוש בתמונה בעיצוב חללי פנים פרטיים ולהדפסה לשימוש אישי במהדורה של לא יותר מחמישה עותקים.

* חבילות תמונה לתת חיסכון משמעותי בקניית מספר גדול של עבודות (עוד)

גודל מקורי: 2347 × 2891 פיקסלים. (6.8 מגה פיקסל)

המחיר המצוין בטבלה מורכב מעלות הרישיון לשימוש בתמונה (75% מהעלות הכוללת) ועלות שירותי בנק הפוטו (25% מהעלות הכוללת). חלוקה זו מופיעה רק בחשבוניות ובמסמכים הסופיים (חוזים, מעשים, רישומים), בשאר ממשק בנק הפוטו תמיד יש לשלם סכומים מלאים.

תשומת הלב! השימוש ביצירות מהסרט הצילומי אפשרי רק לאחר הרכישה. כל שימוש אחר (כולל למטרות לא מסחריות ועם קישור לבנק התמונות) אסור ועונש על פי חוק.

מראה חיצוני

מראבו אפריקאי יכול לגדול עד 150 ס"מ לגובה ומשקלו עד 9 ק"ג. מוטת הכנפיים היא 2.5-3.2 מטר. באורך, גופם מגיע ל1-2-1.3 מטר. אין הבדלים חיצוניים בין נקבות לזכרים, אלא שזכרים גדולים מנקבות. מאפיין אופייני המבדיל אותם מנציגי חסידות אחרים הוא שהם אינם מותחים את צווארם ​​בטיסה, אלא מושכים אותם פנימה. יש לו תכונות האופייניות לנבלות: אין נוצות בראש ובצוואר, יש רק נוצות נדירות כמו שיער ומטה סביב הצוואר.

מאראבו אפריקאי סועד עם נשרים.

יש להם מקור חזק וחזק שאורכו כ 30 ס"מ. יש שק גרון על הצוואר - זו בליטה בשרנית ורודה. הקרקפת ורודה עם כתמים שחורים. החלק העליון של הנוצה שחור, החלק התחתון לבן. רגלי המראבו ארוכות וחשוכות. אצל אנשים צעירים, צווארון פוך רך ממוסגר סביב הצוואר. נוצותיהם עמומות וחיוורות, בעוד שלציפורים הבוגרות נוצות צבעים רוויים ומנוגדים יותר.

רבייה ותוחלת חיים

Marabou להיות בוגרת מינית בגיל 4-5 שנים. הקנים בנויים מזרדים וזרדים. הם ממוקמים בכתרי העצים בגובה של כ-15-25 מטר לקרקע. במקרים מסוימים, קנים יכולים להיות על צוקים טהורים. קוטר קן המראבו הוא כמטר ועומקו 30-40 ס"מ. המצמד מורכב מ 2-3 ביצים. גם הנקבות וגם הזכרים בוקעות ביצים. תקופת הדגירה היא כחודש. הגוזלים מבלים 4 חודשים בקן, ולאחריהם הם מתחילים לעוף. מאראבו מקנן במושבות גדולות. אורך החיים של ציפורים אלה בטבע הוא 22-25 שנים, בשבי - 30-32 שנים.

מאראבו היא ציפור נקייה מאוד. לעולם לא אוכל אוכל אוכל מלוכלך. היא תשטוף אותה.

התנהגות ותזונה

בסיס התזונה של ציפורים אלה הוא נבלות, אך היא מסוגלת גם לאכול טרף חי, אם גודל הטרף מאפשר לבלוע אותו באופן מיידי. אלה יכולים להיות אפרוחים של ציפורים אחרות, צפרדעים, קרפדות, זוחלים, דגים, ביצים. בזמן שהגוזל נמצא בקן, הוא ניזון ממאכלים חיים שהביאו אליו הוריו.

נציגים של מין זה נקיים ביותר, חתיכות מזון מלוכלכות נשטפות תחילה על ידי ציפורים ורק אחר כך נאכלות.

והמראבו האפריקאי עצמו אינו נרתע מלהתרחץ.

סוג זה של ציפור בטבע מבצע משימה חשובה מאוד: היא אוכלת גופות, ובכך מנקה את האדמה ומונעת התפרצות מחלות ומגפות.

בעל מקור חד וחזק, המראבו יכול לנקב בקלות את עורו של כל בעל חיים מת. הם שימושיים גם בערים, שבהן מספר עצום של נציגי נבלות מתאספים במזבלות ואוכלים כל מה שהם יכולים לבלוע. בדרך כלל הם אוכלים אוכל יחד עם נשרים.

"שטיפה" משותפת של אוכל.

קורה שמראבו אפריקאי עף ומצפה לטרף. זה קורה בדרך כלל במקומות מרעה של עדרי בעלי חיים. ברגע שאחת החיות מתה, נבלות מתאספות מיד עליו. כמו כן, עופות אלה תופסים דגים: המראבו עומד במים רדודים ומכניס את מקורו הפתוח למים, ברגע שדג נכנס אליו, המקור נסגר והמרב בולע את טרפו. לאוכלוסייה זו מספר גבוה באופן עקבי ולכן היא אינה מאוימת בהשמדה.

מראבו אפריקאי נשי וגברי.

אם אתה מוצא שגיאה, בחר קטע טקסט ולחץ Ctrl + Enter.

תיאור ותכונות

לציפור רגליים ארוכות וצוואר, היא מגיעה לגובה 1.5 מטר. יש לה כנפיים חזקות ומקור מסיבי. הכנפיים משתרעות על פני 2.5 מטר. משקל הפרטים הגדולים ביותר מגיע ל 8 ק"ג. בעל ראייה מצוינת, האופיינית לכל סוגי הנבלות.

צבעם דו-גוני. החלק התחתון של הגוף הוא לבן. החלק העליון אפור כהה. מקורו בצבע צהוב מלוכלך ומגיע לאורך של 30 ס"מ. הצוואר בצבע כתום או אדום. בגיל צעיר, לציפורים צבע חיוור יותר, ובהתאם למין, זה יכול להיות שונה.

בנוסף לראש החשוף הקטן, המאפיין האופייני של הציפור הוא בחלק התחתון של הצוואר, זהו פועל בשרני הדומה לשקית המחוברת לנחיריים. כשהוא מנופח, התיק גדל עד 30 ס"מ קוטר. בעבר האמינו כי המאראבו מאחסן אוכל בשקית זו, אך לא ניתן היה למצוא אישור לתיאוריה זו. סביר להניח שהוא משמש אך ורק למשחקי זיווג ובמהלך המנוחה הציפור נשענת על ראשה על צמיחה זו.

היעדר נוצות בצוואר ובראש קשור לתזונה. נוצות לא צריכות להתלכלך בזמן שאוכלות אוכל רקוב למחצה. בנוסף, המראבו הוא אחת הציפורים הנקיות ביותר. אם חתיכת אוכל מוכתמת, היא תאכל אותה רק לאחר שטיפה במים. בניגוד לחסידות עמיתיהם, מאראבו אינו מותח את צווארם ​​במהלך הטיסה. הם יכולים להתנשא לגובה של 4,000 מטר.

בית גידול

מאראבו שוכן באסיה, אפריקה, לעתים רחוקות למצוא בצפון אמריקה. מעדיף שטחים פתוחים על גדות המאגרים, שנמצאים בסוואנות האפריקאיות. אל תגור במדבריות וביערות. מדובר בבעלי חיים חברתיים החיים במושבות קטנות. ללא פחד לחלוטין, לא לפחד מאנשים. ניתן לראותם ליד בנייני מגורים, במזבלות.

חסידות מאראבו היום הוא מוצג בשלושה סוגים:

  • אַפְרִיקַנִי,
  • הוֹדִי,
  • ג'אוונית.

Leptoptilos robustus הוא זן שנכחד. הציפור חיה על האדמה לפני 126-12 אלף שנה. גר באי פלורס. שרידי המראבו שנמצאו מצביעים על כך שהציפור הגיעה לגובה 1.8 מטר ומשקלה כ -16 ק"ג. אין ספק שהיא עפה רע או לא עשתה את זה בכלל.

ל- Leptoptilos robustus היו עצמות צינוריות ענקיות, גפיים אחוריות כבדות, מה שמאשר שוב שהציפור נעה ביעילות על הקרקע ולא סביר שהיא תעוף. הוא האמין שגודל ציפורים כה גדול נובע מחוסר היכולת להתערבב עם אוכלוסיות אחרות, מכיוון שהם חיו באי מבודד.

באותה מערה בה נמצאו שרידי הציפור, נמצאו עצמותיו של איש פלורס. אלה היו אנשים נמוכים, בגובה של עד מטר אחד, כלומר, הם יכלו לשמש טרף לציפור.

מאראבו אפריקאי... זו הציפור הגדולה ביותר מכל המינים, משקל הגוף יכול להגיע ל 9 ק"ג, ומוטת כנפיים של 3.2 מטר בהתאמה, והמקור ארוך יותר, עד 35 ס"מ. המוזרויות של המינים הן שיש שיער נדיר דמוי שיער. נוצות על הצוואר והראש. ועל הכתפיים יש "צווארון" למטה. העור באזורים הלא נוצות ורוד, עם כתמים שחורים ומגנים חרניים בקדמת הראש.

מאפיין אופייני נוסף הוא קשתית העין הכהה על אישון העין. בשל תכונה זו, תושבים מקומיים מאמינים כי לציפור מראה שטני. מין חסידות זה יכול לחיות עם שקנאים וליצור מושבות מעורבות. המין האפריקאי אינו מאוים בהכחדה, הם אלה שמתיישבים ליד אנשים ומזבלות אשפה.

מאראבו הודי... הוא חי בקמבודיה ובאסאם, אם כי קודם לכן בית הגידול שלו היה הרבה יותר רחב. לקראת החורף הוא נוסע לוייטנאם, מיאנמר ותאילנד. בעבר, הציפור חיה בבורמה ובהודו, משם הגיע השם הזה. נוצות ציפורים מכסות אפורות ושחור למטה. שם נוסף למין הוא ארגאלה.

מאראבו הודי רשום בספר האדום. על פי הספירה האחרונה, כעת המין הזה הוא לא יותר מאלף פרטים. הירידה בבעלי חיים קשורה לניקוז הביצות ולצמצום בתי הגידול המתאימים, עקב איסוף מתמיד של ביציות וגידול אדמות עם חומרי הדברה.

ג'אוואניתמאראבו. באיזו יבשת היא חיה? אתה יכול לראות את הציפור המופלאה הזו בהודו, סין, עד האי ג'אווה. בהשוואה למקבילותיה, מדובר בציפור קטנה, שגובהה אינו עולה על 120 ס"מ, עם מוטת כנפיים של עד 210 ס"מ. החלק העליון של הכנף מכוסה בנוצות שחורות. למין זה אין שקיק עור גרון.

החסידות היוואנית לא אוהבת את השכונה עם אנשים, נמנעת מכל מפגש עם אדם. אוכל בעיקר דגים, סרטנים, ציפורים קטנות ומכרסמים, ארבה. זהו מתבודד ויוצר זוג רק לעונת הרבייה. מספר מינים אלה יורד בהתמדה, ולכן הוא מסווג כ"מין פגיע ".

סגנון חיים

מאראבו הוא יומי. בבוקר הציפור הולכת לחפש מזון. ממריא מעל הקן, עולה בעזרת זרמי אוויר עולים, הוא מרחף ומתכנן זמן רב, מותח את צווארו. לפיכך, הציפור מנסה לזהות נבלות. לראות את הפגר של בעל חיים, קורע את בטנו ומכניס את ראשו פנימה, מחלץ את החלק הפנימי משם.

כמה אנשים עפים אל הפגר, ולא רק כדי לחגוג, אלא גם כדי להגן על מזון מפני פולשים. לאחר הרוויה, שק הגרון מתנפח בציפור. אם העופות מהצאן צדו בנפרד, אז לפני שהם חוזרים לבית הגידול שלהם, הם מתאספים יחד והולכים הביתה.

אם המראבו ציד בעל חיים חי, ואז הוא בוחר קורבן, הוא הורג אותו במכת מקורו ובולע ​​אותו בשלמותו. הוא אפילו לא מפחד מיריבים גדולים, נכנס בקלות לריב עם צבוע ותן. בקרב, הציפור מאוד אגרסיבית ותמיד יוצאת מנצחת. כמו כל נציגי משפחת החסידות, המראבו יכול לעמוד זמן רב במצב קפוא על רגל אחת.

מזון

מראבו ציפורים ניזון מנבלות. עם זאת, אם מזון כזה נעדר, אז הם לא מזלזל בבעלי חיים קטנים ובעופות. אדם גדול הורג פלמינגו או ברווז ללא בעיות. הציפור זקוקה לכ- 1 ק"ג מזון ליום. אוכל חיות קטנות, לטאות וצפרדעים. אוכל ביצים של בעלי חיים. זה יכול אפילו לקחת טרף מטורפים קטנים יותר.

לעתים קרובות הם אוכלים אוכל בשילוב עם נשרים, למרות העובדה שהם יריבים בטבע. נשר נבון יותר קורע את פגר הטרף שנמצא, והמראבו מתחיל לאכול לאחר. לאחר ארוחת צהריים משותפת נותר רק השלד מהפגר. החסידה מסוגלת לבלוע חתיכת בשר במשקל 600 גרם בכל פעם.

לעתים קרובות ניתן לראות את המאראבה היוואנית כשראשה מונמכת למים, שכן היא לדוג. הציפור טובלת את מקורה הפתוח מעט מתחת למים וברגע שהדג נוגע במקור, המקור מיד נטרק.

למרות העובדה שלרוב האנשים יש סלידה מסוימת ממראבו, היא מסודרת אמיתית. אפילו ליד אנשים הם מנקים מרזבים, אוספים אשפה ליד פחי אשפה ובתי מטבחיים. Marabou מונע מגיפות באזורים שבהם האקלים חם, ולכן הם לא יכולים לפגוע בבני אדם בשום צורה שהיא - הם רק מרוויחים.

משחקי הזדווגות

בניגוד לרוב הציפורים, הזכר בוחר את החצי השני. הכל מתחיל מכך שכמה נקבות עולות אל הזכר ומדגימות את יופיין. המתמידים ביותר יקבלו תשומת לב. לאחר מכן, הזוג מטייל, מנפח את התיקים סביב צווארם, בניסיון להפחיד פולשים.

בגרות מינית מתרחשת בגיל 4-5 שנים. משחקי הזיווג מתחילים בעונה הגשומה, וגוזלים מופיעים בעונה היבשה. הסיבה לכך היא פשוטה - בתקופת הבצורת שרוב בעלי החיים מתים, ולכן האכלת התינוקות היא הרבה יותר קלה.

רק בעונת ההזדווגות הציפור משמיעה קולות שקטים, כי אין לה אפילו מיתרי קול. קול מאראבו מזכיר במקצת חיטוט, מעורבב בשריקות וביללות. עם קולות כאלה הם מפחידים ציפורים ובעלי חיים.

עובדות מעניינות

למרות העובדה שמראבו חי במדינות עם אקלים חם, הם מתיישבים לפעמים במקומות בהם הוא לח, ליד גופי מים. מוסלמים מעריצים את הציפור הזו ורואים בה סמל של חוכמה. לפי אחת הגרסאות היו אלה המוסלמים שנתנו את השם לציפור וזה בא מהמילה "מרבוט", שפירושה "תיאולוג מוסלמי".

למרות זאת, במדינות אפריקה עד היום ניצודים את הציפור בגלל נוצותיה היפות. במדינות אירופאיות מסוימות, מוך מרבו משמש את המשטרה למריחת אבקה לגילוי טביעות אצבע.

בניירובי ובקניה, ציפורים חיות לעתים קרובות בכפרים ובעיירות. מאראבו בתמונה מוקף בבניינים אזרחיים ותעשייתיים נראה ייחודי. הם בונים קנים בעצים מעל הבתים, מודעים לחלוטין לרעש ולהמולה סביב. למרות תפקידה הסניטרי, ברוב מדינות אפריקה הציפור נחשבת רעה ומגעילה.

עבור ההליכה החגיגית על רגליים ארוכות, המראבו נקרא גם הציפור האדוטנטית. שם אחר לציפור הוא הקברן. על פי התצפיות של העובדים בפארק קרוגר (דרום אפריקה), מאראבו עושה את צרכיהם על רגליהם ובהתאם לכך הם נמצאים כל הזמן בבזבוז. הוא האמין שהיא עושה זאת כדי לווסת את טמפרטורת הגוף שלה.

מאראבו התגורר בגן החיות של לנינגרד במשך 37 שנה. הם הביאו אותו בשנת 1953, בגיל צעיר, הוא נתפס בטבע. למרות מראהו הדוחה, מאראבו הוא חוליה חשובה במערכת האקולוגית. הציפור מאפשרת להפחית את הסיכון לתחלואה באזור בית הגידול שלה, לנקות את הסביבה, דבר שחשוב מאוד למדינות חמות.

Pin
Send
Share
Send
Send