משפחות ציפורים

Alpine Accentor הוא ציפור שיר קטנה ממשפחת Accentor

Pin
Send
Share
Send
Send


ברזוביקוב נ.נ. 2019. מפגש חורף של הרובין האירופי Erithacus rubecula בדרבונים הצפוניים

רכס נריים בדרום אלטאי // רוס. אורניתול. ז'ורן. 28 (1741): 1069-1071. Berezovikov N.N, Samusev I.F., Khrokov V.V, Egorov V.A. 2007. מאכלים של מישור שיטפונות אירטי ומרגלות אלטאי. חלק 2 // רוס. אורניתול. ז'ורן. 16 (372): 1063-1094. קוזמינה M.A. 1970. הסוג זאריאנקה - אריתאקוס // ציפורי קזחסטן. עלמה-אתא, 3: 628632.

סלווין V.A. (1927) 2007. ממצאים מעניינים בסביבת Semipalatinsk // רוס.

אורניתול. ז'ורן. 16 (371): 1057-1059. S.V Starikov 2006. רשימת הערות של ציפורי הפארק הלאומי קטון-קרגאי והשטחים הסמוכים לאלטאי // Tr. הפארק הלאומי קטון-קראגאי. אוסט-קמנוגורסק, 1: 1-147. צ'לישב א.נ. 2017. לאוויפאונה של הפארק הלאומי קטון-קרגאי // רוס.

אורניתול. ז'ורן. 26 (1466): 2744-2745. צ'לישב א.נ. 2018. נתונים חדשים על אביפאונה של שמורת אלטאי המערבית //

רוס. אורניתול. ז'ורן. 27 (1628): 3013-3015. B.V Shcherbakov 2010. Erithacus rubecula - מינים נודדים וחורפים של אלטאי המערבי // רוס. אורניתול. ז'ורן. 19 (556): 458-459.

כתב העת הצפוני הרוסי 2020, כרך 29, מהדורת אקספרס 2006: 5697-5700

המבטא האלפיני Prunella collaris - זן חדש של בעלי חיים בשמורת "בסטק"

מרת פרידוביץ 'ביזרוב. שמורת טבע ממלכתית "בסטק".

רחוב. שלום עליכם, 69 א ', בירובידזשאן, 679014, רוסיה. דואר אלקטרוני: [email protected]

התקבל ב- 30 בנובמבר 2020

7 באוקטובר 2020 בחלקה המערבי של שמורת בסטק ליד קורדון דובובאיה סופקה בחלקו העליון של נהר איקורה (48 ° 97'57 "N, 132 ° 89 '36" E, 180 מ 'א') צפה יחיד המבטא האלפיני Prunella collaris (ראה איור). הציפור האכלה באחו גדול סמוך, נטול צמחיית עצים ושיחים, שם דבק בשטחים עצומים של קרקע חשופה. מרחק, המריא מעת לעת ונחת על גג החבל ובניינים שכנים, ואז שוב ירדו לקרקע. לאחר 10-15 דקות של תצפיות, הציפור נעלמה מהעין.

מוקדם יותר, המבטא האלפיני לא תועד בשטח שמורת הטבע באסטק (Averin et al. 2012).

שמורת בסטק ממוקמת בחלק הדרומי הקיצוני של מפלס בוריינסקי באזור היערות מחטניים. בתוך Bu-

ברמות הריין, המבטא האלפיני (מינים פטרופיליים) נפוץ בחגורה האלפינית, המיוצגת ביותר בחלקיה המרכזיים והצפוניים. חוקרים המבקרים ברמות הרכס של דוסין-אלין ואסופוס הנמצאים שם מאפיינים מין זה לתקופת הקיץ כמקובל (אפנאסייב 1934) ורבים ממנו (Biserov 2008a). עם זאת, בתקופת הנדידות העונתיות מחוץ לחגורה האלפינית בתוך הרמות והשטחים הסמוכים, נדיר לראות את המבטא האלפיני. לדוגמא, בנוסף לשמורת בסטאק, היא עדיין לא תועדה בשמורת קומסומולסקי ולא רשומה במשך יותר מ -40 שנה לחי השמורה של בולשכצ'צירסקי, שטחי השטח נכבשים ביערות רצופים (איבנוב 1993, קולבין ואח '1994). לאורך שנים רבות של תצפיות שבוצעו בשמורת הטבע קינגנסקי (אנטונוב ואח '2010), נודדה נדידה אפיזודית של מין זה רק לאחרונה באזור הכפר ארכארה (אנטונוב ואח' 2016). בחגורת היער של שמורת בוריינסקי, מבטא זה מעולם לא נצפה על ידינו במשך כל שנות המחקר ולא נמצא בתפיסות. באופן כללי, בתקופות נדידה בתוך חגורת היערות של הרמות, כמו, בעניינים אחרים, בכל מקום בהרי דרום המזרח הרחוק, המפגשים שלה הם נדירים ביותר וכמעט כולם מוגבלים לבתי גידול מסוימים - טבעיים. מחשופי סלעים, טאלוס או שטחים פתוחים מאובנים של הנוף האנתרופוגני (אנטונוב, דוגינשוב 2018, ביסרוב 2008, גלושצ'נקו ואח '2016, שוכרין 2017 ואחרים). כך, בשמורת בולשצ'צ'ירסקי, המוקץ האלפיני תועד לראשונה רק יחסית לאחרונה, ב- 28 באוקטובר 2010, על המחצבים הסלעיים של הר אוסטרייה על מדרונות המקרו הדרומיים של רכס בולשוי ח'כ-טיר (Pronkevich et al. 2016). באזור היער הבורי של החלק המרכזי של ההר, אקסנטור אלפיני תועד בלהקות משותפות עם חוחית ההרים הסיבירית Leucosticte arctoa במדרונות פתוחים בכרכר במרכז הכפר צ'גדומין (400 מ ') ב 8 במאי 2008 (Biserov 2008 ב). בשמורת הטבע נורבק, על פי V.A. Kolbin (2017), אקסנטור זה תועד פעמיים: במאי 2011 ובמאי 2012, וגם בשטח שהוסב אנתרופוגנית - בתחנת הכביסה והאידוי של הרכבת (קולבין 2017).

נקבע כי המבטא הקטן יותר Prunella modularis הוא מהגר לילי (Bol'shakov 2009). לכן ניתן להניח שהמבטא האלפיני נודד בעיקר בלילה. בהתחשב בנסיבות אלה, כמו גם בעובדה שמדובר במין קינון נפוץ ומספר רב של אזורי הר האיים של בוריה ומספר מערכות הרים שמצפון לו, נדיר גילויו במהלך נדידות עונתיות בתת-היער והיער. יש להסביר את חגורות המפלס על ידי היעדר כמעט מוחלט בין גמדים מוצקים ויערות שטחים סלעיים פתוחים, עם-

מתאים לעצירות של ציפורים אלה, מה שמאלץ את המהגרים העיקריים להתגבר על הרמות מבלי לעצור.

עבור השמורה "באסטאק", נטולת מרחבים אלפיניים, יש להחשיב את המין כנודד.

המבטא האלפיני Rhype11a collaris מתחת לגג החבל "Dubovaya Sopka". שמורת "Bastak". 7 באוקטובר 2020. צילום הכותב.

Averin A.A., Antonov A.I., Pittius U. 2012. Class Aves-Birds // עולם החי של שמורת בסטק. בלגובשצ'נסק: 171-208.

אנטונוב A.I., Parilov M.P. 2010. מלאי ציפורים בשמורת הטבע חינג'ן ושפלה בורינסקו-צ'ינגאן. חבארובסק: 1-104.

אנטונוב A.I., Kadetova A.A., Melnikova Yu.A., Parilov M.P., Kastrikin V.A., Kochetkov D.N., Babykina M.S. 2016. מלאי של בעלי חוליות יבשתיים בשמורת הטבע קינג'אן ובשטחים סמוכים. Blagoveshchensk: 1-80 (כתב יד).

אנטונוב A.I., Dugintsov V.A. 2018. רשימת ביאורים של מיני ציפורים באזור עמור // עמור. זאול. ז'ורן. 10, 1: 11-79.

Afanasyev A.V. 1934. ציד באזור רכס דוס-אלין מצפון למעבר דולניקניקקי // טר. המועצה לחקר כוחות היצרן. משלחת אמגון סלמדז'ינסק של האקדמיה למדעים של ברית המועצות. ניתוק בוריינסקי. ל ', 1: 243-247.

ביזרוב M.F. 2008 א. מאפיינים גיאומורפולוגיים הם אחד הגורמים הקובעים את התדלדלות אוכלוסיית החי והציפורים ברמות הדרום של המזרח הרחוק // Tr. מילואים "בוריינסקי" 4: 82-87.

ביזרוב M.F. 2008 ב. מאפייני נדידת האביב של ציפורים בחלק המרכזי של הרמות חינגה-נו-בוריינסקי בהתאם לתנאי מזג האוויר בשנה // Tr. מילואים "בוריינסקי" 4: 87-102.

בולשאקוב ק.ו. 2009. כמה מאפיינים של איתות קול של ציפורים הנודדות בלילה (תצפיות שדה) // רוס. אורניתול. ז'ורן. 18 (492): 1039-1046.

גלושצ'נקו יו.נ., נצ'ייב וו.א., רדקין י.א. 2016. ציפורי פרימורסקי קראי: סקירה פאוניסטית קצרה. מ ': 1-523. איבנוב S.V. 1993. ציפורים. בעלי חוליות של שמורת בולשכצ'צירסקי //

צמחייה ובעלי חיים של שמורות. מ ': 15-45. קולבין V.A. 2017. אביפאונה של שמורת נורק והשטחים הסמוכים לה: סקירה מודרנית // עמור. זאול. ז'ורן. 9, 1: 49-71. קולבין V.A., Babenko V. G., Bachurin G.N. 1994. ציפורים. בעלי חוליות של שמורת קומסומולסק // צמחייה ובעלי חיים בשמורות. מ ': 13-40. Pronkevich V.V., Zverev S.V., Morozov V.E, Tkachenko K.N. 2016. על כמה ממצאים אורניטולוגיים בשטח חברובסק // רוס. אורניתול. ז'ורן. 25 (1240): 252-260. שוכרין V.P. 2017. ציפורי שמורת הטבע לזובסקי ושטחים סמוכים לה. לאזו: 1-648.

כתב העת הצפוני הרוסי 2020, כרך 29, מהדורת אקספרס 2006: 5700-5701

מראה סתיו מאוחר של שקנאי ורוד צעיר Pelecanus onocrotalus באזור הבלקש המזרחי

סרגיי סרגייביץ 'שמיגאליוב. משתלת פלקון "סונקר", אלמטי, 050060, קזחסטן ניקולאי ניקולאביץ 'ברזוביקוב. המכון לזואולוגיה, משרד החינוך והמדע, שדרת אל-פאראבי, 93, אלמטי, 050060, קזחסטן. דואר אלקטרוני: [email protected]

התקבל ב- 30 בנובמבר 2020

במהלך טיול בסוף אוקטובר 2020 באזור בלכהש המזרחי, 10 ק"מ לפני שהגיע למעברה מעבר לנהר איגוז, שנמצא 20 ק"מ מאגם בלקש ו -15 ק"מ מתחנת הרכבת Akto-gai באזור מזרח קזחסטן, על ערב 28 באוקטובר בצד הדרך בכביש דרגה נראה שקנאי צעיר ורוד Pelecanus onocrotalus יושב באמצע מישור מדברי. לאחר שנתנה למכונית עד 100 מטר, הציפור קמה בקלות ועפה לכיוון צפון (ראה איור). לא היו פגמים גלויים בפלומה, שיכולים להצביע על פגיעות אפשריות כתוצאה מפציעה או מחלה, - הציפור נראתה בריאה למדי.

נדידת סתיו של שקנאים ורודים באגמים אלקול, סאסיקול ובלקש מסתיימת בדרך כלל בסוף ספטמבר - תחילת אוקטובר, ורק בכמה עונות סתיו חמות היא יכולה להימשך עד לעשור השלישי של אוקטובר (ז'טקנבייב 2002, 2012) פגישה מאוחרת במיוחד של זה ציפור צעירה בחלקה המזרחי של קזחסטן מעידה על העובדה שכנראה שהתה באיחור באתרי קינון והייתה אחת האנשים עם תאריכי רבייה מאוחרים. הכי קרוב ל

Ⓘ מבטא אלפיני

האקסנטור האלפיני הוא ציפור שיר קטנה ממשפחת האקסנטור. השם המדעי collaris מציין גרון סמיך ושחור.

1. תיאור

משקלו של המבטא האלפיני הוא כ- 40 גרם בממוצע ואורכו כ- 18 ס"מ. גודלו של דרור, אך הוא גדול יותר מהמין הקשור של עץ Accentor. בנוסף, יש לו צבע נוצות עז יותר ומנוגד מזה של המבטא הקטן. אין דימורפיזם מיני.

המאפיינים האופייניים למין זה של אקסנטור הם גרון שחור פסים ודפוסי חום אדום בצדדים. הצד הקדמי של הגוף אפור-עופרת. על הכנפיים יש שני פסים לבנים, קצה הזנב לבנבן. אצל ציפורים צעירות הגרון אפור מונוכרום ולחלק התחתון כתמים חומים.

תוחלת החיים בכללותה היא עד 8 שנים.

2. הפצה

המבטא האלפיני הוא ציפור של הרמות בדרום מרכז ודרום אירופה ואסיה הקטנה. בכיוון מזרח, הוא נפגש עם יפן. במרכז אירופה הוא חי באלפים, בקרפטים ובחבל הסודטים. מרחב המחיה שלה בהרים מורכב ממדרונות סלעיים שטופי שמש מעל גבול היער, וכן מכרי דשא אלפיניים סלעיים בגובה של 1,500 עד 3,000 מ 'מעל פני הים.

המבטא האלפיני הוא ציפור אלפינית טיפוסית, שבתקופת הקינון שומרת מעל גבול היער עד גבול השלג, אך יורדת נמוך יותר במדרונות החשופים. בחורף הוא נמצא גם באתרי סקי ובכפרים הרריים. היא אוהבת אזורים סלעיים, לעתים קרובות נשארת על הקרקע. במקרה של סכנה היא מתחבאת בסדקי סלעים, מתחת לאבנים בולטות או בסבך אורני ההרים.

3. תזונה

מבטאים אלפיניים ניזונים מחרקים, תולעים, עכבישים, חלזונות וזרעי צמחים שונים ולעיתים מעבדים זבל סוסים. בחורף הם מבקרים במזינים ואזורי אשפה באתרי סקי ובמלונות בהרים.

4. שירה

השירה מורכבת מאלמנטים קוליים ומטרילים, ומזכירה שירה של עפרוני. מבטאים אלפיים שרים יושבים על הקרקע או עולים לאוויר ומבצעים טיסה דולפת. צלילי שיחה נשמעים כמו גלגול "trrls" ו- "trruys".

5. רבייה

אקסנטור אלפיני מקנן על מדרונות סלעיים, מגודל חלש, ברמות מעל גבול היער. קן הוא כוס גבעולים ושורשים חיננית ולא מחוברת היטב, מכוסה טחב, חזזיות, לפעמים גם נוצות ושיער. בנוסף, המלטה של ​​הקן מעוטרת לעיתים קרובות בספורוגונים של אזוב אדום. הקן ממוקם בשקע באדמה או בסדק בסלע וניתן להגן עליו על ידי שיח או עץ. תקופת הקינון מתחילה בסוף מאי, וייתכנו 2 גידולים שנתיים של 13-15 יום כל אחד. גם הזכר וגם הנקבה עוסקים בגידול אפרוחים.

המצמד מורכב מ -4–5 ביצים מונוכרום, כחולות, חלקות, בצורת ציר בגודל 23.2 x 16.6 מ"מ. לגוזלים אפור כהה, ארוכים רק על הראש, הגב והרגליים. בגרון הפתוח ניתן לזהות שתי נקודות שחורות אליפסה בבסיס הלשון. ציפורים צעירות מטופלות על ידי שתי ציפורי ההורה. אפרוחים עוזבים את הקן בעוד כ -16 יום, עוד לפני שהם לוקחים את הכנף.

תיאור

בגודל, ציפורים אלה מעט גדולות יותר מדרור. אבל הכנפיים שלהם ארוכות במקצת. הגוף מגיע לאורך של 16-18 ס"מ, מוטת הכנפיים כ 30 ס"מ או קצת יותר. המסה של המבטא האלפיני היא 35-45 גרם. לנציגי המינים יש מבנה צפוף, הכנפיים שלהם מוארכות ומעט מחודדות. הם עפים במהירות, בגלים. סגנון הטיסה מזכיר קיכלי.

הזנב של ציפורים אלה קצר יחסית. לרוב נמצא על פני האדמה. לפעמים יושב על שיחים או עשב. על הקרקע הם הולכים במהירות, לפעמים נדרסים או קופצים.

באזור בו מתגוררת ציפור זו, היא מבולבלת לעיתים קרובות עם נביאים. הם דומים בגודלם, ואם מסתכלים מרחוק, צבע הציפור הוא כהה ומונוכרומטי. הם גם אוהבים להישאר על הקרקע, הם עפים בצורה כזו. גם הצלילים שמשמיעים מינים אלה דומים. בנוסף, הם יוצרים לעיתים קרובות להקות, לא רק בתקופת הקינון. מאותן סיבות, הציפור מבולבלת לעיתים קרובות עם הרכס.

ישנן גם ערימות יער, אך גדות האלפים הן בגודל של כשליש. נציגי היער הולכים אנכית על הקרקע, בעוד אלפינים לרוב מקננים על האדמה, ונראים כמו עכבר. הציפור נוטה לעוות את זנבה או את כנפיה לפעמים.

בעונות שונות נציגים ממין זה נבדלים בצבעים שונים. באביב הם אפורים בחלק העליון של הראש, כמו גם על החזה והגב. במקומות, נוצותיהם חומות. על הגב נראים פסים כהים לאורך. באזור הגרון הנוצות בצבע אפור בהיר. הוא זרוע כתמים שחורים קטנים המתמזגים לפסים אורכיים. בטנו של האקסנטור קלה. בצידי הציפור יש פסים גדולים בגוון חלוד. הם ממוסגרים עם גבול בהיר, ובכך מנוגדים לצבע הכללי. תחתון הנוצות קליל. יש פה גם פסים כהים.

כאשר הציפור נמצאת בישיבה נראה אזור כהה בכנף, הבולט על רקע החום הכללי. אם מסתכלים על המבטא המעופף מלמעלה, החלק הזה נראה כמו רצועה שעוברת מאחור לקצה הכנף.

המקור צבוע בגוון כהה, אך יש בסיס צהוב. הרגליים אדמדמות. אם אתה מסתכל על הציפור מרחוק או עם רדת החשכה, כל פרטי הצבע הללו מתמזגים. הציפור פשוט נראית חשוכה. רק קטע הכנף בולט מעט.

הצבע של נציגי מינים שונים הוא כמעט זהה. צבעי הנקבה מעט עמומים יותר, ולכן הפסים והפסים אינם מנוגדים באותה מידה. במהלך השנה הציפור נשלקת רק פעם אחת בלבד. זה קורה בתקופה שלאחר הקינון.

כשנוצה רעננה צומחת, הצבע נעשה בהיר יותר. יש צבע חום יותר. הדבר ניכר במיוחד באזור הגב והכתפיים של הציפור. כתמים באזור הגרון נראים טוב יותר.

למטה אצל אפרוחים הוא אפור, נדיר. נוצותיהם של אנשים צעירים צבועות כמעט באותו אופן, אך הצבעים עמומים יותר. במקום אפור, חום שולט.

הַצבָּעָה


השיר של המבטא האלפיני הוא טריל אקולי שנשמע נינוח למדי ואין לו מבנה ברור משלו. הצלילים דומים לשיר של עפרוני, אך לא מגוונים כל כך. בהשוואה למבטא החורש, האלפיני שר קצת יותר איטי.

שירה ניתן לשמוע כאשר הציפור נמצאת על הקרקע. קריאות במין זה דומות לשיחות עובר אורן או עפרוני. הם יכולים לפלוט טרילי פלפול.

בית גידול

ציפור זו חיה בהרי צפון אפריקה, כמו גם ברחבי שטחה של יוראסיה. הוא נמצא גם בכמויות קטנות בקווקז.

מזון

הם אוכלים חרקים, רכיכות, וגם ארכנידים. פירות יער וזרעים כלולים לעתים קרובות בתזונה. הם מחפשים אוכל באבנים, על הקרקע, כמו גם בטחבים וחזזיות. הם גם רדומים בהרים, אבל יורדים למטה. לפעמים בתקופה זו של השנה ניתן למצוא את הציפור במישורים.

Pin
Send
Share
Send
Send