משפחות ציפורים

נשר ציפורים - איך הוא נראה ואיך הוא אוכל

Pin
Send
Share
Send
Send


בימי קדם הנשר היה סמל לשמש במצרים ובסין, האמינו שהציפור מביאה מזל טוב וניצחון. עבור הרומאים, הנשר שימש כאישיות הסערה והברק של צדק. שליטי ארצות קדומות לבשו לעתים קרובות קישוטים עשויים נוצות נשר או הוסיפו סמלים מתאימים לבגדיהם. דמות הנשר באה לידי ביטוי אפילו בדתות העולם. ציפור גאה זו, המובחנת בגובה מעוף שלה, נחשבת להתגלמות הפנים האלוקית בהינדואיזם, בנצרות ובדתות אחרות.

  • 1 תיאור הציפור
  • 2 תכונות האכלה נשר
  • 3 חלוקת ציפורים
  • 4 סוגים נפוצים של נשר
    • 4.1 נשר נץ (Aquila fasciata)
    • 4.2 נשר עם מגפיים (Aquila pennata)
    • 4.3 נשר הוק הודי (אקווילה קינרי)
    • 4.4 נשר אבנים (אקווילה ראפקס)
    • 4.5 נשר ערבות (אקילה ניפלנסיס)
    • 4.6 נשר מנומר גדול (אקווילה קלנגה)
    • 4.7 נשר מנומר קטן יותר (אקילה פומרינה)
    • 4.8 נשר מנומר הודי (אקווילה האסטטה)
    • 4.9 נשר קאפה (Aquila verreauxii)
    • 4.10 נשר מולוקני (אקווילה גורניי)
    • 4.11 נשר כסף (Aquila wahlbergi)
    • 4.12 נשר עם זנב טריז (Aquila audax)
  • 5 נשר זכר ונקבה: ההבדלים העיקריים
  • 6 נשר רבייה
  • 7 קול הנשר
  • 8 עובדות מעניינות על ציפור

תיאור הציפור

הנשר הוא עוף דורס השייך למשפחת הנצים. זו ציפור עם חוקה מסיבית, כנפיים ארוכות ורחבות, מקור מסיבי. טפרי הנשר כפופים פנימה, באזור הירכיים יש "מכנסיים" עשויים נוצות.

אורך גופו של הנשר הוא בין 75 ל -88 ס"מ, הזנב קצר, הכנפיים רחבות, טווחן מגיע ל -2.5 מ '.

מאפיינים תזונתיים של נשר

הבסיס לתזונת הנשר הוא בעלי חוליות קטנים ובינוניים, לעיתים נדירות ציפור יכולה להאכיל בשר.

נשרים צדים ביעילות רבה. בחיפוש אחר טרף, ציפורים אלה יכולות לרחף באוויר זמן רב, או שהן מצפות את קורבנותיהן, יושבות במקומות גבוהים. נשרים גדולים צדים ציפורים אחרות. הם תמיד תופסים את הקורבן שלהם בהפתעה, מכיוון שהם תוקפים מגובה כזה בו היא פשוט לא רואה אותם. הנשר גם צולל במהירות רבה, מה שלא משאיר לטרף שום סיכוי לישועה. כך הנשרים תופסים ציפורים בזבוב.

בנוסף להשגה עצמאית של אוכלים, נשרים מועדים גם לשוד - הם נוטלים את הטרף שנתפס בקלות מעופות דורסים קטנים ממש על הסף.

התפשטות ציפור

שטח התפוצה של הנשרים הוא רחב מאוד. ציפורים אלה חיות ביערות, טונדרה, ערבות ומדבריות של יבשת אירואסיה, צפון אמריקה ואפריקה. נשרים בונים קנים גם על הקרקע וגם על עצים, לעתים קרובות בהרים.

אוכלוסיית הנשרים הכוללת הולכת ופוחתת.

נשר נץ (Aquila fasciata)

אורך גופו של מין זה הוא בין 65 ל 75 ס"מ, אורך הכנף הוא בין 46 ל 55 ס"מ, המשקל הוא בטווח של 1.5-2.5 ק"ג. נוצות הציפורים הבוגרות בגוון שחור-חום, הזנב אפור עם דפוס כהה רוחבי. הבטן חוצבה או לבנה עם פסי אורך שחורים ופסים רוחביים כהים ברגליים ובגב התחתון. אצל צעירים הבטן אדמדמה עם פסים על השד, הראש והצוואר. האירוס צהוב אצל מבוגרים, חום בהיר אצל קטינים. המקור אפרפר-שחור, הטפרים שחורים, הרגליים צהובות. נקבות גדולות מזכרים.

נשר הנץ חי באזורים הטרופיים והסובטרופיים של דרום אירופה, אפריקה, אסיה ואיי סונדה הקטנה.

באזורים רבים באירופה מין זה נמצא בסכנת הכחדה, שכן הוא מושמד על ידי בני האדם, בית הגידול שלו משתנה עם ירידה במזון הרגיל, ציפורים מתות לעיתים קרובות על קווי חשמל.

נשר מגפיים (אקילה פנתה)

אורך גופה של הציפור הוא בין 45 ל -53 ס"מ, מוטת הכנפיים היא 100-132 ס"מ, המשקל הוא בין 500 ל -1300 גרם. הנקבות גדולות מזכרים, אך הן זהות איתן בצבע נוצות. הזנב קל למטה, ללא פסים. המקור קצר, מעוקל, שחור. כפות הרגליים צהובות עם ציפורניים שחורות.

בנוצות של נשר גמדי נבדלים מגוון בהיר וכהה. לנשר הגמדי הבהיר גב חום, בטן לבנה מלוכלכת ופסים כהים על החזה. הכנפיים כהות מלמעלה ובהירות מתחת. נשרים בצבע כהה הם חומים-חומים הן על הגב והן על הבטן, עם גוון זהוב או אדום על הראש.

המין נמצא בצפון מערב אפריקה (ממרוקו לתוניסיה). באירופה, הציפור חיה בחצי האי האיברי ובצרפת. אתרי קינון נפרדים נמצאים ביוון, טורקיה, בולגריה, רומניה, סלובקיה, מולדובה, בלארוס, אוקראינה, רוסיה, מונגוליה, הודו. אוכלוסיות שחיות בהודו הן בישיבה, השאר נודדות. לכל החיים, הנשר הגמדי בוחר ביערות נשירים, לעתים רחוקות מחטניים ומעורבים הממוקמים בסמוך לשטחים פתוחים.

נשר הוק הודי (אקווילה קינרי)

מינים קטנים באורך גוף של 46 עד 61 ס"מ, מוטת כנפיים של 105-140 ס"מ. כנפיים מחודדות צרות. הזנב מעוגל, ארוך. אצל ציפורים בוגרות הגב והצדדים שחורים. הסנטר, הגרון והזפק הם לבנים. החלק התחתון, הרגליים והכנפיים חומים אדמדמים עם פסים שחורים רחבים. הזנב והכנפיים אפורים מתחת עם פסים רוחביים כהים. יש סמל על הראש. המקור שחור, הקשתית חומה כהה. כפות הרגליים צהובות עם ציפורניים שחורות. אינו בעל דימורפיזם מיני.

המין נפוץ באזור אינדומלאיה (תת היבשת ההודית, אינדוצ'ינה, מלזיה, מערב אינדונזיה, הפיליפינים), שם הוא חי ביערות טרופיים, ירוקי עד, לחים.

נשר אבן (Aquila rapax)

אורך גופו של המין הוא בין 60 ל -72 ס"מ. מוטת הכנפיים היא 60-183 ס"מ. משקל הזכרים הוא 1.6-2.0 ק"ג, של הנקבות - 1.6-2.5 ק"ג. העיניים צהובות או חומות בהירות, הרגליים צהובות. הכנפיים רחבות, הזנב קצר. על פי צבע הנוצות, מורפסים בהירים, כהים ואדומים.

הציפור מצויה באסיה (איראן, פקיסטן, הודו, נפאל, מיאנמר), במערב אפריקה (צ'אד, סודאן, אתיופיה, סומליה), וכן בנמיביה ובוצואנה, דרום אפריקה, לסוטו וסווזילנד. נשר האבן חי בסוואנות ובערבות, בגובה של עד 3000 מטר מעל פני הים.

ערבה נשר (Aquila nipalensis)

אורך גופה של הציפור הוא בין 60 ל -85 ס"מ, מוטת הכנפיים היא 220-230 ס"מ, המשקל הוא בין 2.7 ל -4.8 ק"ג. נקבות גדולות מזכרים. נוצות הציפורים הבוגרות חומה כהה, עם כתם אדום בחלק האחורי של הראש. הכנפיים אפור-חום. הקשתית חומה אגוזית, המקור אפרפר-שחור, הטפרים שחורים, הכפות צהובות. אצל ציפורים צעירות הצבע חום-חום עם פסים.

נשר הערבות מקנן באזור שטאברופול, אזור אורנבורג, קלמיקיה, אסטרחן ורוסטוב ברוסיה, בדרום אוראל, סיביר, אסיה. מינים נודדים, חורפים באפריקה, הודו, בחצי האי ערב. הציפור רשומה בספר האדום של הפדרציה הרוסית והיא זן בסכנת הכחדה.

נשר מנוקד גדול (אקווילה קלנגה)

אורך גוף בין 65 ל -73 ס"מ, משקל 1.6-3.2 ק"ג. דימורפיזם מיני מתבטא רק בכך שנשים גדולות מזכרים. הנשר המנומר גדול יותר וכהה יותר מהנשר המנוקד, אך בדרך כלל קשה להבחין בו. נוצות המבוגרים חומות כהות, עם עורף קל וחלק תחתון. לציפורים הצעירות כתמים בהירים בצורת דמעה על גבם. המקור והטפרים שחורים. כפות הרגליים צהובות.

המין חי באירופה (פינלנד, פולין, הונגריה, רומניה) ואסיה (מונגוליה, סין, פקיסטן). ברוסיה הוא מופץ מקלינינגרד לפרימורי. הציפור נודדת; במשך החורף היא נודדת להודו, איראן, אינדוצ'ינה.

נשר מנומר קטן יותר (אקילה פומרינה)

אורך גוף בין 62 ל -65 ס"מ, משקל 1.5-1.8 ק"ג. צבע הנוצות זהה לזה של הנשר המנומר הגדול, אך מעט בהיר יותר.

מתגורר ברוסיה בשני אזורים: ליד סנט פטרסבורג, נובגורוד, מוסקבה וטולה. נמצא גם בהונגריה, מקדוניה, יוון, טורקיה, עירק, הודו.

נשר מנומר הודי (אקווילה האסטטה)

אורך גופה של הציפור הוא עד 65 ס"מ. זהו טורף מחוספס עם ראש גדול, כנפיים קצרות ורחבות וזנב קצר. הנוצות חומות.

בית הגידול כולל מדינות כמו בנגלדש, מיאנמר, קמבודיה, הודו, נפאל.

נשר קאפה (Aquila verreauxii)

אורך הגוף הוא בין 70 ל -95 ס"מ, המשקל הוא בטווח של 3.5-4.5 ק"ג, מוטת הכנפיים עד 2 מ '.

נשר הקפא נפוץ באפריקה, מדרום צ'אד ועד פינבוש והרי דרקנסברג, שם הוא מקנן באזורים יבשים.

נשר מולוקאי (אקילה גורניי)

אורך הגוף 74-85 ס"מ, מוטת הכנפיים היא בין 170 ל -190 ס"מ, המשקל מגיע ל -3 ק"ג. למין זנב ארוך מאוד.

מופץ באינדונזיה, פפואה גינאה החדשה, שם הוא מאכלס יערות שלמים בגובה של עד 1500 מטר מעל פני הים. אוכלוסיית המינים הזו קטנה.

נשר כסף (Aquila wahlbergi)

אורך גופה של הציפור הוא בין 55 ל -60 ס"מ, מוטת הכנפיים 130-160 ס"מ. הציפור נפוצה באפריקה מדרום לסהרה.

נשר עם זנב טריז (Aquila audax)

אורך הגוף עד 1 מ ', מוטת הכנפיים כ -2.3 מ'. הנקבות גדולות מזכרים, משקלן מגיע ל -4-5 ק"ג. גברים שוקלים עד 3-4 ק"ג. המין חי באוסטרליה, טסמניה ודרום גינאה החדשה, בהרים ובמישורים.

נשר זכר ונקבה: ההבדלים העיקריים

דימורפיזם מיני בנשרים אינו מודגש. אצל מינים מסוימים הנקבה גדולה מהזכר. אך אין הבדלים בצבע הפלומה.

גידול נשר

נשרים הם עופות מונוגמיים המזדווגים לכל החיים. קן הנשר גדול וחזק, בנוי מענפים, בגובה מקסימאלי לאזור נתון. נשרים משתמשים באותו קן שנים רבות ברציפות, משלימים ומרחיבים אותו.

לנשרים יש בדרך כלל 2 ביצים במצמד אחד. הנקבה עוסקת בדגירתם, והזכר מספק אוכל לה ולעצמו. אפרוחים שזה עתה נולדו מכוסים בפוך. מגיל צעיר מאוד נשרים לומדים לשרוד, לעתים קרובות מאוד גוזל גדול יותר דוחף את הצעירים מהקן, או הורג אותם במאבק למאכל. אם יש מספיק אוכל, שני הגוזלים שורדים.

בעוד שהגוזלים קטנים, הזכר מקבל אוכל, והנקבה מגדלת ומאכילה את הצאצאים, וגם מגנה על הקן. בגיל 3 חודשים הנשרים מתחילים לעוף החוצה לצוד. וכעבור כמה חודשים הם מתחילים חיים עצמאיים.

קולו של נשר

נשרים רועשים בעיקר בעונת ההזדווגות. בשלב זה הם פולטים שריקות נוקבות, המורכבות מהצלילים "קלי-קלי-קלי-קלי", "קו-איט". בנוסף, במהלך משחקי ההזדווגות נשמעת חריקות נשרים אופייניות, "צ'י-דידי" רוטט גבוה.

עובדות מעניינות על הציפור

  • נשרים לרוב ממריאים מעל פני האדמה, אך גם במהלך דאייה כזו, הציפור מסוגלת להגיע למהירויות של 190-240 קמ"ש. אשליית ההילוך האיטי מתרחשת עקב גובה הטיסה - מעל 700 מטר. הנשר צולל במהירות של עד 320 קמ"ש.
  • לנשר יש ראייה חדה מאוד עם מגוון רחב של ראייה. כל עין של ציפור מתמקדת בשני עצמים בו זמנית (למשל, בבני אדם, רק אחד), וחדות הראייה מאפשרת לציפור לראות ארנבת במרחק של יותר מ -3 ק"מ. מגובה מעופו, הנשר רואה טרף על שטח של 11.5 ק"מ. מעניין שעיני הנשרים ניחנות בשני עפעפיים: שקופים וצפופים. עפעפיים שקופים מגנים על עיני הציפור מפני רוחות עזות, והאחרונים נחוצים לשינה.

99

נשרים מהסוג (אקילה)

נשר זהב
אקווילה צ'ריסאטוס

הנשר הגדול ביותר. הוא מאכלס את ערבות היערות, היערות ויערות-טונדרה, כמו גם מדבריות-הרריים, ערבות והרים גבוהים. הוא תופס ארנבות, מרמוטות ותרנגולות גדולות. הוא במצב שינה, ככלל, במקומות קינון, ועושה נדידות קטנות. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח II לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 18,000-22,000 זוגות רבייה.

נשרים מהסוג (אקילה)
ערבה, או נשר ערבות
אקילה ניפלנסיס
נשר גדול. מתגורר במדבריות למחצה ובערבות החלק האירופי של רוסיה וערבות ההרים, ערבות היער וחגורת האלפים בדרום סיביר. נודד לחורף. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח II * לאמנת CITES (אמנה בנושא סחר בינלאומי במינים בסכנת הכחדה של חיות בר ופלורה). המספר ברוסיה הוא 2000–3000 זוגות רבייה.
נשרים מהסוג (אקילה)

קבורת נשר, או נשר סולארי, קרגוש
אקווילה הליאקה

הנשר הגדול, המאכלס מדבריות למחצה, ערבות וערבות יערות, מוצא תנאים אופטימליים לקינון בערבות היער, נודד לחורף. הוא מתמחה בהפקת מינים גדולים של סנאים קרקעיים. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח I * לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 3300–3700 זוגות רבייה.
סוג הנשרים של הנץ (Hieraaetus)

נשר קטן, שגודלו דומה לזמזומים, מאכלס את דרום אזור היער, ערבות היערות ויערות אזור הערבות (למעשה, כל החלק הדרומי של רוסיה - מגבולות המערב לדאוריה כולל), נודד למען חוֹרֶף. רשום בנספח II לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 3500–4500 זוגות רבייה.

נשרים ציציים מהסוג (spizaetus)
נשר ציצית מזרחית
Spizaetus nipalensis

עוף דורס גדול, הנציג היחיד של הסוג ברוסיה, אנדמי במזרח הרחוק. מתרבה וחורפים ביערות מחטניים-מחליים של מחוז פרימורסקי. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח II לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 20–60 זוגות רבייה.
נשרים מהסוג (אקילה)

נשר מנוקד גדול
אקווילה קלנגה

הנשר המאכלס את ערבות היער הצפוניות, יערות מחטניים-נשירים, סובטאגה וטאגה הדרומית, לפעמים מקנן בטייגה האמצעית, נודד לחורף. הוא ציד אחר שרקני מים, עופות מים וציפורים ליד המים. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח II לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 4000–4500 זוגות רבייה.
נשרים מהסוג (אקילה)

נשר מנומר קטן יותר
אקילה פומרינה

נשר קטן שחי באזור היערות בחלק האירופי של רוסיה וביערות הקווקז ובסקישקאס נודד לחורף. הוא נכלל בספר האדום של רוסיה ובנספח II לאמנת CITES. המספר ברוסיה הוא 500-1000 זוגות רבייה.

מקור המילה "נשר"

השם הרוסי לטורף הנוצות מקורו בשורש הסלאבי העתיק "אופ", שפירושו "אור", והוא עיצור עם שמות אירופיים רבים: "אורניס" יוונית, "אורול" סלובקית, "אורזל" פולנית.

תכונות ובית הגידול של הנשר

לנשרים מבנה מסיבי, כנפיים גדולות ורחבות. לציפורים מקור גדול ורגליים חזקות עם טפרים מעוגלים. הם עפים גבוה מאוד, עוקבים אחר הקורבן בקלות בזכות ראייתם. באופן כללי, אפילו לא בגלל ראייה, אלא בגלל העובדה שלציפור יש צוואר מפותח מאוד. אבל חוש הריח רע מאוד.

נקבות תמיד גדולות מעט מזכרים. כמעט כל הנשרים גדולים מאוד, עד 6 ק"ג. הם חיים בערבות, ביערות ובהרים, תלוי במין. הם מעדיפים להתיישב באזורים ממוזגים וסובטרופיים. שבעה מתוך שלושים חיים ברוסיה. ציפור נשר גאה - כולם אומרים זאת, והציפור חייבת זאת לאורח חייה. ציפורים אינן מקננות במקומות הומים.

נשר (ציפור): תיאור ותמונה, גודל, מראה ומאפיינים

מרבית מיני הנשרים נבדלים על ידי גודל מרשים, אורך גופם של אנשים מסוימים מגיע ל- 80-95 ס"מ, והנשי נקבה גדול בהרבה מהזכר. משקלו של נשר יכול להיות 3-7 ק"ג. היוצא מן הכלל הוא מינים קטנים: הנשר הגמדי ונשר הערבות.

נציגי הסוג נבדלים על ידי גוף מסיבי עם שרירים מפותחים ורגליים ארוכות וחזקות למדי, מנוצות עד האצבעות. ראשו של הנשר הוא קומפקטי, הצוואר חזק ושרירי. הניידות של גלגלי העין הגדולים נמוכה, אך צוואר מפותח יותר מפצה על מחסור זה.

לטפרים המרשימים והמקור החזק של הנשר יש קצוות מעוקלים, מה שהופך את הציפור לטורף ללא תחרות.

במהלך החיים, מקורו של הנשר וציפורניו נוטים לצמוח, אך הציפור טוחנת אותם במהלך חייו.

כנפיו הנרחבות והארוכות של הנשר מגיעות לטווח של 2.5 מטר, מה שמאפשר לטורף להמריא זמן רב במרחק של מעל 700 מטר מעל פני הקרקע.

זנב הנשר קצר וצר, בחלק מהמינים הוא בצורת טריז ומאוורר.

הנשרים האפריקאים והקראסטים מעוטרים בצרור נוצות ארוכות המכתיר את ראשיהם.

נשר אפריקאי ציצית אפריקאית Spizaetus Coronatus

הנשר הפיליפיני פיתקופאגה ג'פרי

הטבע העניק לנשר ראייה חדה ביותר, שבזכותו הטורף מחפש טרף קטן (לטאות, נחשים, עכברים) מגובה רב. לדוגמא, נשר זהב מזהה ארנבת במרחק של עד 2 ק"מ. בעזרת ראייה היקפית, ציפור הנשר יכולה לסקור שטח של עד 12 קמ"ר.

שמיעה משמשת בעיקר לתקשורת, אך חוש הריח של הנשר מפותח בצורה גרועה.

צבע נוצות הנשר, תלוי במין, יכול להיות מונוכרומטי עם כתמים או מנוגד.לדוגמא, צבעו של הנשר הזהוב הוא שחור-חום עם נוצות זהובות בחלק האחורי של הראש, ולכן השם האנגלי של הציפור רשום כ"נשר הזהב ".

מעוף הנשר מובחן ביכולת התמרון המיוחדת שלו עם כנפי כנפיים חזקים ועמוקים. הנשר הוא ציפור, שאפילו עם משבי רוח חזקים, מתמודדת בקלות עם זרמי אוויר, ולאחר שהבחינה בטרף פוטנציאלי, היא מסוגלת לצלול במהירות של עד 320 קמ"ש.

אורך חייו של הנשר הוא כ -30 שנה, במיוחד מינים גדולים חיים עד 40-50 שנה.

נישואין ואורך חיים

טורפים אדירים הם יצורים מונוגמיים. הם מוצאים בן זוג כשהם מגיעים לגיל ההתבגרות ולעולם לא נפרדים זה מזה. כמה זמן נשר חי במשפחה? שומרי ציפורים מכירים זוג ציפורים שקיימות מעל 35 שנה. בידיעה כמה זמן הנשרים חיים, תקופה זו נראית עצומה. ואכן, בבית הגידול הטבעי שלהם, תוחלת החיים הממוצעת של טורפים אינה עולה על 25 שנים.

כמה שנים עופות חיים? הקונדורים הם בעלי אורך החיים הגדול ביותר. בהתבסס על תוצאות תצפיות רבות ניתן היה לגלות שתוחלת חייהם מגיעה ל -65 שנים. קונדורים הם הציפורים המעופפות הגדולות ביותר בחצי הכדור המערבי. המקום בו חיים נשרים ממין זה הוא האנדים האמריקאים. ציפורים ניזונות מגופות רעננות של חיות מתות, ואינן מבזות נבלות. בחיפוש אחר טרף, ציפורים עפות מעל עמקי ההרים יותר מ -200 ק"מ מדי יום. בהיעדר מזון גדול הם יכולים להשמיד קני ציפורים על ידי תקיפת אפרוחים.

בטבע, נשרים צעירים מתחילים לצוד בגיל 3 חודשים, אך הם יכולים להזדווג רק בגיל 4-5 שנים. מרגע הלידה אפרוחי הנשר נלחמים באופן פעיל על קיומם. הפרט החזק יותר מנסה לדחוק את האח החלש מהקן למשך חודשיים. אם האחרון שורד, היחסים משתפרים והגוזלים חיים את זמנם בקן בשלווה.

עובדה מעניינת היא שאפילו הציפורים הגדולות במשקל מסוגלות להזדווג בטיסה. המסה של הפרט תלויה כמה זמן הנשר חי. אבל, ללא קשר לכך, טורפות נקבות תמיד גדולות מזכרים. עובדה זו אינה מונעת מג'נטלמנים מסורים לא רק לעזור לחברם לאכול ולצוד תוך כדי דגירת ביצים, אלא גם לעשות זאת בעצמם.

ציפור גדולה גם צדה באוויר: היא מסוגלת להדביק אח קטן יותר ולקחת טרף ממנו.

אורח חיים של נשרים

תזונת הנשרים מגוונת להפליא. יונקים קטנים (במיוחד מכרסמים, או אותם ארנבות), דו-חיים (צפרדעים, למשל) וזוחלים (צבים, נחשים, לטאות), כמו גם עופות אחרים, כלולים בתזונה. טורפים צדים גם בעלי חיים גדולים: כבשים, צבי או צבי. אל תזלזל בציפורים ובנבלות.

מעניין שנשרים יכולים לצוד בזוגות. בדרך כלל הם ממריאים בשמיים ומצפים למשחק, ואז הם תוקפים אותו. אבל הם יכולים גם לתקוף ממארב, שמסודר לרוב על עץ. לכל טרף יש להם שיטת הריגה נפרדת.

נשרים נפוצים באירואסיה, אפריקה וצפון אמריקה. מספרם נמוך למדי, ולכן ציפורים נדירות. סביר להניח שהם נמצאים באזורים הרריים.

מה אוכל נשר בטבע?

תלוי במין ובאזור, בעלי חיים קטנים ובינוניים הופכים לטרף של הנשר: עכברים, ארנבות, מרמוטות, מרטנים, קיפודים, שועלים, זרעים, סנאי קרקע, ארנבות, סנאים. טורפים גדולים תוקפים צבאים צעירים, אנטילופות, צבי, שועלים וזאבים צעירים, כמו גם בעלי חיים (פרות וכבשים). נשרים לרוב צדים ציפורים - יונים, דגי עץ, חוגלות, אווזים, ינשופים. נשרים החיים באוסטרליה וביבשת אמריקה ניזונים מסנאים, תוכים, עטלפים, ינשופים ואפילו לפעמים קופים.

מינים מסוימים של נשרים מוסיפים דגים לתזונתם על ידי שקיעה במים בעת דיג. אין להזניח זוחלים (לטאות, צבים), חרקים ונבלות.

הנשר משיג את מרבית מזונו בקרקע, אך לוכד ציפורים במעוף. ציפור הטרף מרחפת מעל פני האדמה זמן רב ומצפה לטרף. ואז הנשר תלוי באוויר, נופל כמו אבן, תופס את הטרף בטפרים חזקים ומוביל אותו משם.

היכן גרים נשרים?

שטח התפוצה של הנשרים רחב למדי, ובית הגידול תלוי במין הציפור. אף על פי כן, כל בני המשפחה מעדיפים להתמקם מהציוויליזציה ובני האדם, בוחרים בנופים הרריים או פתוחים למחצה.

לדוגמא, נשר הזהב השוכן בשטחה של רוסיה (בצפון הקווקז ובדרום פרימורי) מקנן באזור יער קשה להגיע אליו, וקרוב משפחתו האוסטרלי, נשר הזהב עם הזנב, מרגיש נוח ב את יערות גינאה החדשה. נשרים של ערבות חיים בערבות ואזורים חצי מדבריים, מאכלסים אותם מטרנסבייקליה ועד לחוף הים השחור. נשר הקבורה פנה אל ערבות היער של אוקראינה, אזורי הערבות הקזחיות, יערות צ'כיה, ספרד ורומניה. נשרים נמצאים באיראן ובסין, בהונגריה ובסלובקיה, ביוון ובגרמניה.

סוגי נשרים

הם יכולים לחיות גם בערבות וגם להיות ציפורי הרים החיים בהרים. נשר הזהב הוא הכי הרבה ציפור נשר גדולההמשקל מגיע ל 6 ק"ג. מוטת כנפיים של ציפורים אלה מגיעה לשלושה מטרים. הודות לכנפיו הציפור יכולה לרחף בשמים בקלות במשך שעות, וכשהיא רואה את טרפה, היא צוללת בחדות לכיוונה.

בתצלום ציפור נשר זהובה

הצבע חום כהה, המקור אופייני לנשרים. למין זה הזנב הארוך ביותר מבין כל הציפורים. זעקתו של נשר הזהב אופיינית לכל מיני בני המשפחה. הם צדים בשעות היום, ניזונים מסנאים, מארנטים וציפורים. נשרים זהובים ניתן למצוא באפריקה, אמריקה ו אירואסיה. הם חיים כמעט בכל האזורים, כולל סוואנות והרים.

הם מקננים על גבעות (עצים וסלעים), הקנים נמצאים במרחק זה מזה, מכיוון שיש להם שטחי ציד נרחבים. נקבות מטילות לא יותר משתי ביציות, אך שני ההורים עוסקים בהאכלת הגוזלים.

הקטן מבין מיני העופות הזה הוא הנשר הפיגימי. ציפור זו מאופיינת בנדידה, מעדיפה את אסיה, אפריקה ודרום רוסיה. מעניין שנקבות גדולות מזכרים. אין להם הבדלים נוספים בתיאור.

בתמונה נשר גמדי

תיאור ציפור הנשר גמד: - הגוף גמיש, - בחלק התחתון של הגוף והזנב נוצות לבנות, - כנפי המעוף שחורות, - הכפות צהובות, עם טפרים שחורים, - מקור ציפור נשר גמד קטן, מעוקל מאוד.

ציפור נשר בערבות יפה ומכובד. יש דמיון עם נשר הזהב, אבל הוא מעט קטן יותר. ציפור זו אוהבת שטח פתוח ולכן היא חיה בשדות ובערבות וצודת שם - הצבע הוא חום כהה - עם נקודה עורפית אדמדמה - המקור כמעט שחור - הכפות צהובות בוהקות, הם חיים באסיה.

בתצלום נשר הערבות

גָדוֹל עוף דורס נשר מגרש קבורה. הציפור יכולה לחיות גם בדרום וגם בצפון (נודדת). צבע הגוף הוא חום כהה, הראש והצוואר צהובים. הזנב חום, מונוכרומטי. אני טס בזוגות או לבד. דאיה בשמיים לאט. אורך הכנף הוא יותר מחצי מטר.

בתצלום קבורה של נשר

הנשר הקירח הוא עוף דורס. הסוג הזה עופות נשר מ לבן רֹאשׁ. ציפור זו היא סמל אמריקה. כל הנוצות שחומות למעט הראש והזנב. המקור והרגליים צהובים. אין נוצות ברגליים.

המסה של מבוגר מגיעה בין 2 ל -7 ק"ג. אורך הגוף יכול להיות עד 100 ס"מ. הוא ניזון בעיקר מדגים. הציפור עפה מעל המים ותופסת את טרפה בטפריה. אורך החיים הממוצע של נשר קירח הוא 20 עד 30 שנה.

בתצלום נשר קירח

עוף האוספרי - חי בחצי הכדור הדרומי והצפוני כאחד. אורכו מגיע ל- 50-60 ס"מ, מוטת הכנפיים היא יותר מ -1.5 מטר. זה לא המין הגדול ביותר של נשרים בגודל, במשקל של עד 2 ק"ג. הכנפיים ארוכות וחומות. כפות והמקור שחורות. הנקבה מטילה עד 4 ביצים. האוסרי חי כ -10 שנים.

בתמונה שושנת ציפורים

מה ההבדל בין נשר לנשר?

למרות שייכותם לאותה משפחת נצים, הנשר והנשר שונים זה מזה, בעיקר באורח חייהם. הנשר מאכלס אזורים הרריים, מדבריים ומיוערים, הנשר בוחר את חופי המאגרים לקינון, מכיוון שהוא ניזון בדרך כלל מדגים, בעלי חיים וציפורים החיים בסמוך למים. באשר להבדלים החיצוניים בין הנשר לנשר, הם זמינים גם:

  • רגלי הנשרים מנוצות בצפיפות רבה, אך רגלי הנשר בחלקן התחתון נטולות נוצות "שיקיות" כאלה,
  • מקור הנשר חזק יותר וקצת יותר גדול מזה של נשר,
  • זנב הנשר בצורת טריז, וזנב הנשר צר וקצר למדי.

מִיוּן

על פי מחקר מולקולרי שביצעו מדענים גרמנים בתחילת שנות האלפיים, כל המינים הוקצו באופן מסורתי לסוג אקווילה, Hieraaetus, לופאטוס ו Ictinaetusוכן סוג נכחד הרפגורניס, מייצגים קבוצה מונופילטית אחת, ואילו הנשרים תקינים (קבוצה אקווילה) הם אב קדמון משותף לכל השאר. מחקר זה הראה שלפחות חלק מהקבוצות, אם לא כל אלה Hieraaetus (בספרות בשפה הרוסית - הסוג "נשרים נצים"), הנבדלים מהשאר בגדלים קטנים יותר, צריך להיכלל בסוג המרכזי אקווילה... העמדה השיטתית של כל המוניות בקבוצה נמצאת כעת בתיקון, ובקהילה המדעית התקבלה החלטה זמנית לאחד את כל המוניות לסוג אחד. אקווילה.

מה ההבדל בין נשר לנץ?

  • ההבדל החשוב ביותר בין נשר לנץ הוא הגודל: נץ קטן בהרבה מנשר.
  • כנפיו של נץ קצרות, מעט מעוגלות ומעט כפופות, ואילו כנפיו של נשר ארוכות, רחבות, וטווחן עד שניים וחצי מטרים.
  • זנב הנשר מתקצר, אך זנב הנץ ארוך.
  • הבדל נוסף בין ציפורים אלה הוא סוג הטיסה: הנשר מתנשא במשך זמן רב, מרחף בזרמי האוויר; עבור נץ, הטיסה הגואה אינה אופיינית.

רבייה ותוחלת חיים

בגרות מינית מלאה אצל ציפורים מתרחשת בגיל 4-5. בדרך כלל, נשרים מקננים על שיחים או עצים, לפעמים על סלעים - זה חל על עופות של נשרים הרים. שני בני הזוג עוסקים בבניית הקן, רק הנקבה משקיעה מאמץ רב יותר בבנייה. קנים אלה נמצאים בשימוש כבר כמה שנים.

לפעמים ציפורים לוכדות את הקנים של אחרים (בזים, עורבים). נקבות מטילות ביצים פעם בשנה, לפעמים מגיעות עד שלוש ביציות. תלוי בסוג הנשרים הם בוקעים ביצים בדרכים שונות. לאחר בקיעת הגוזלים מתחילים מיד להילחם.

- קברים הם הורים נפלאים, במשך חודש וחצי שני ההורים מתחלפים בישיבה על ביצים. נשרים אוהבים מאוד להילחם, ולכן החלשים מתים תמיד ממכות. לאחר שלושה חודשים מאמנים את הגוזלים לטוס, ובחורף עליהם להיות מוכנים לטיסות ארוכות.

- נשרים של ערבות מקננים על הקרקע ובונים דירות מענפים. הביצים מחוממות על ידי הנקבות, והזכרים נושאים אוכל לתרנגולות. לזכרים לא ממש אכפת מהנקבה, ולכן לפעמים היא צריכה לזרוק ביצים ולצוד בכוחות עצמה. אך יחד עם זאת, היא עדיין שומרת על בטיחות הביציות.

אבל מבחינת הגוזלים, שני ההורים נראים באותה דרך. - נשר ציצית דגירה ביצה אחת. הוא מקנן 10-30 מטר מהקרקע. היא מאכילה אפרוחים במשך חודשיים. ציפורים חיות במשך 30 שנה, וחלקן אפילו עד 45.

ציפור ביתיתנשר תופעה נדירה. אם יש רצון לקנות ציפור נשראתה צריך לקחת את זה עם אפרוח. מבוגר, רגיל לחופש, לא יוכל לחיות בשלווה בשבי. על מנת שהגוזל יצמח חזק בבית, יש צורך להאכיל אותו כמו שצריך. עדיף להישאר על בשר רזה, כל דבר שאינו חזיר. עד חודשיים יש להאכיל אותו 6 פעמים ביום.

חשוב להבין שחייב להיות מספיק זמן לאמן את הנשר לטוס. עליו לטוס לפחות שעה ביום. והוא לא ישוחרר לטבע, אחרת הוא ימות. בנוסף, הציפור אינה עיקשת במיוחד, ייקח הרבה זמן לאמן אותה.

הנשר הוא למעשה ציפור אצילית ומלכותית מאוד. אפשר לראות את זה על מעיל הנשק של סנט פטרסבורג, וזה לא מפתיע, איזו ציפור היא נשר סמל נפלא המייצג את כוחה של העיר.

Pin
Send
Share
Send
Send