משפחות ציפורים

סיסקין לציפור

Pin
Send
Share
Send
Send


מראה והתנהגות... אחד מבני המשפחה הקטנים ביותר. אורך הגוף 11-14 ס"מ, מוטת כנפיים 19-23 ס"מ, משקל 10-18 גרם. הזנב קצר, עם חריץ עמוק למדי. המקור ארוך יחסית, דק ומחודד. באגף הכהה נראים בבירור שני פסים צהובים שנוצרו על ידי כתמים בחלק העליון של כיסויי הכנפיים. בצידי הזנב ישנם שדות צהובים, דומים לאלה של צמח ירוק. בעת האכלה, כמו ריקוד ברז, הוא נתלה לעתים קרובות הפוך על קונוסי אלמון וזרדי ליבנה.

תיאור... הצבע הכללי של הזכר בהיר, צהוב-ירוק. צדי הראש, החזה, המותניים והזנב העליון צהובים. דפנות החלק התחתון של הגוף, הבטן והגב התחתון לבנבן עם פסים כהים. העורף והגב הם ירקרקים-צהבהבים, עם או לפעמים חסרי אורך צרים. יש כיפה שחורה הנראית לעין על הראש. יש נקודה שחורה קטנה מתחת למקור. נוצות מעוף בחלקן הקודקוד הן שחומות-חומות עם גבול ירקרק צר על הקורים החיצוניים, צהוב בבסיסן. טופוגרפיה זו של חלוקת צבעים יוצרת דפוס ססגוני בכנף, המורכב מכתמים צהובים על רקע כהה. כיסויי הזנב העליונים הם ירקרקים-זיתים, נוצות הזנב המרכזיות חומות-שחור, בשאר נוצות הזנב יש את המחצית העיקרית של המאווררים צהובה, קודקוד השחור-חום. הנקבה משעממת, בצבע חום-ירקרק, ללא כיפה כהה וכתמים מתחת למקור, עם פסים כהים לאורך לאורך. החלק התחתון הוא לבן-לבן עם גוון צהבהב ועם משיכות צרות כהות של מוט. "מראה" בכנף ובסיסי נוצות הזנב הם צהובים בהירים. רגליים וצבע קרן מקור. העיניים חומות כהות.

ציפורים צעירות בפלומת נעורים מגוונות יותר מנקבות, עם משיכות שחורות רבות עוד יותר על הראש והגוף. בכיסויי הכנף ניכרים קצוות חצובים, "מראה" בכנף בולטת היטב. זה שונה מסלעית בגודל קטן, נוכחות של כתמים שחורים ופסים. זה שונה מחוחית אירופית בגודל דומה במקורה הארוך והדק ובנוכחות כתמים צהובים בולטים בכנפיים ובזנב.

הַצבָּעָה... שיר - ציוצים וגרגורים מהירים בגובה רב בתוספת אותות “ג'י», «טילי-טילי», «סיווי-סיווי", הם משמשים גם כשיחות. הם שרים על עצים ובמעוף הנוכחי.

התפלגות, מעמד... אזור הקינון משתרע על יערות מחטניים מהפירנאים וסקנדינביה ממזרח לחופי ים אוקוצק וים יפן, קמצ'טקה, איי קוריל ויפן. באזור עמק Yenisei ו- Cisbaikalia, קיים פער באזור הקינון, שבתוכו המין מתרחש באופן לא סדיר מאוד, בעיקר במהלך נדידה. מתרבה בבידוד בקווקז ובחצי האי קרים. באזור היערות ברוסיה האירופית, זהו זן מקנן ונודד, המספר משתנה מאוד משנה לשנה. באזור הערבות הוא מתרחש במהלך נדידה. אוכלוסיית רבייה מבודדת קיימת בקווקז.

סגנון חיים... בתקופת הקינון ציפורים שומרות על זוגות, בשאר הזמן - בלהקות. בעונת הרבייה היא ציפור יער אמיתית, מאכלסת אשוחית גבוהה או יערות מעורבבים עם אשוחית, לעיתים קרובות בסביבות שיטפונות נהרות ועמקי נחלים. הקן, שהוא קערה עבת קירות עשויה טחב, שורשים, להבי עשב וסיבי צמחים, ממוקם לרוב בכתרי עצים מחטניים. מדי פעם ניתן לבנות אותו 2-3 מ 'מהאדמה, למשל בכף אשוחית עבה. המגש מרופד בפוך, צמר ונוצות. במצמד יש 3-6 ביצים בצבע לבן, מעט כחלחל או ירקרק, עם מעט כתמים חומים או חלודים נדירים ותלתלים בעלי צפיפות וגדלים שונים. אפרוחים מכוסים בפוך כחלחל-אפרפר נדיר. בעיקר אפרוחים עשבי תיבול ואפילו מוזנים בעיקר בזרעי עצי מחט, אלמון ועשבים שונים, כמו גם בחרקים.

עבור ציפורים בוגרות, זרעים הם כמעט המזון היחיד. אוספים אותם בשלג או על הקרקע, או שולפים אותם מהחרוטים המתרחבים, מחרוטי האלמון. זה האלמון שהוא אחד מצמחי המספוא החשובים כמעט במשך כל השנה. הם נוטים מאוד לתנועה גם בשיא עונת הקינון, כך שניתן לראות להקות של סיסקים נודדים ברוב אזורנו כמעט כל השנה. הכי מורגש ושופע בסתיו ובחורף. הצאן צפוף למדי, הציפורים בדרך כלל יושבות בצפיפות על העץ וממריאות ביחד. לעתים קרובות הם יוצרים עדרים מעורבים עם רקדני ברז וחוחיות אחרות. אין להם קשרים טריטוריאליים חזקים, מינים נודדים טיפוסיים.

Re: סיסקין צהוב כרס

הוֹדָעָה evgen »06 בינואר 2016, 20:31

Re: סיסקין צהוב כרס

הוֹדָעָה גולולריס »06 בינואר 2016, 21:57

Re: סיסקין צהוב כרס

הוֹדָעָה evgen »07 בינואר 2016, 11:36

צ'יז'יק-פיז'יק

סיסקינס תמיד היה אחד מציפורי השיר האהובות ביותר ברוסיה בגלל כושר ההמצאה והאורות הטמונים בציפור זו. מבין כל ציפורי השיר, הסיסקים נחשבים לאילניים ביותר. הסיסק שנתפס מאולף די מהר ואף נקשר לבעלים. הוא לא יתיישב זמן רב בבית חדש ומיד יתחיל להפגיז את הגרגירים שהוצעו לו, וביום השלישי יתחיל לזמזם את שיריו ולסבול בשלווה את נוכחותו של אדם בקרבת מקום. ססקין מאולף תמיד עדין ומאולף בצורה יוצאת דופן. הוא מברך את הבעלים שחזרו הביתה בציוץ עדין ובשמחה הכנה ביותר, יכול לעוף בבטחה בחדר מחוץ לכלוב ולעתים קרובות לפלרטט עם אנשים: הוא יושב על ראשו או כתפו של בעליו, מתעסק עם תנוך האוזן עם מקורו, שותה מים מפיו ועושה טריקים רבים אחרים. זו ציפור מאוד בוטחת וידידותית, נבונה ומהירה להכשרה.

שירי הסיסקין מסוגלים לעודד אותך בלהט שלהם ובתווים העליזים והמעצבנים שלהם. סיסקים מקומיים מוכנים לשיר במשך 10 חודשים בשנה! וציפור זו קיבלה את כינויה "סיסקין" בזכות שיר או חריקת "סיסקין" האופיינית לה. השיר של הסיסקין די מגוון. הוא מורכב משני "מילים ושטפים" קצרים משלו וחיקוי משירת ציפורים אחרות, בעיקר ציצים: הציצית הגדולה - "פינג-פינג-טררה". והציצית הקטנה - "צ'י-פי, צ'י-פי. ", כמו גם מדחפי ציפורים אחרות שקועות במילים שלהם. בגלל האופי המפרגן והבוטח של ציפור זו, על שירו ​​הקולני, הוא הוחזק לעתים קרובות בבתים. אחרי הכל, הסיסקין מסתדר בשקט עם מינים אחרים של ציפורים באותו כלוב, נקשר לבני אדם ואפילו מתרבה היטב בבית.

איך נראה סיסק, ובשביל מה עוד זה מדהים?

גודלו של סיסקין אינו גדול מדרור. אורכו של גופו 12 ס"מ בלבד ומשקלו אינו עולה על 15 גרם, בין 12 ל -14 גרם. צבעו של הסיסק שונה מצבע עובר החום האפור-חום ובעל צבע ירוק-צהוב, זית, עם כתמים כהים סתומים בגב, ועם כתמים צהובים על החזה והבטן. בסיס נוצות הזנב ורוב נוצות המעוף הם גם צהובים-זיתים.

סיסקין חורפי

צבע זה לא נשאר קבוע לאורך כל השנה, אלא משתנה באביב. לאחר ההליכה האביבית נראה כי הסיסק מחליף בגדים, ותלבושת האביב שלו הופכת בהירה ואלגנטית בהרבה מזו של החורף הצנוע. הנוצות הופכות לצהוב-ירוק בוהק, ונוצות הזנב הארוך הופכות לצהובות עזות.

סיסקין באביב

נוצות האביב הבהירות והכובע של נוצות שחורות על הראש מקלות מאוד על הבחנה בין זכר לנקבה, שהתלבושת שלה מעוטרת בהרבה צניעות, אבל אין כובע בכלל.

סיסקין הוא ציפור נקייה מאוד. הוא מתגאה בחליפה החכמה שלו ועושה את זה לעיתים קרובות. כלומר הסיסקין אוהב מאוד לשחות, אך כאשר הוא נרטב, הוא יצטרך לנוח ולהמתין שנוצותיו האלגנטיות יתייבשו, מכיוון שהוא אינו יכול לעוף רטוב, כמו כל ציפור אחרת. ציפורים לא עפות רטובות. אם הסיסקין אינו בטיסה, הוא נע לאורך הקרקע בקפיצה, אך הוא עושה זאת לעיתים נדירות, לרוב מסתתר בכתרי עצים או מתנפנף גבוה בשמיים, במיוחד בחורף.

בטבע, עם חריקה, ציפורים אלה מהדהדות במהלך עונת ההזדווגות או בסתיו בעדרים. אני חייב לומר שהסיסקים מתקבצים בלהקות רק בסתיו, ובקיץ הם חיים בזוגות. אבל סיסקים מתאספים בלהקות לא לטיסות למרחקים ארוכים לאזורים חמים, מכיוון שציפורים אלה אינן נודדות, אלא נודדות או נודדות. עם תחילת מזג האוויר הקר, הם לא טסים לאפריקה, אלא מתאספים בלהקות משמעותיות פחות או יותר ונודדים למרחקים קצרים לאזורים דרומיים יותר, בוחרים מקומות למנוחה ונסיגה נוספת מהקור לאורך עמקי הנהר עם סבך של עצים נשירים. , מכיוון שזרעי עצים נשירים הם המאכל העיקרי והאהוב עליהם, שהאהוב עליו ביותר הוא זרעי ליבנה ואלמון. בקיץ, סיסקים ניזונים לא רק ממזון צמחי, אלא גם ממזון מן החי - כנימות וחרקים קטנים אחרים, אך בעונה הקרה החרקים נעלמים, נותרו רק זרעי העצים.

נדידות סתיו מתחילות בסוף ספטמבר. והם טסים לא רחוק - לדרום אירופה, לצפון הקווקז, לטרנסקווקז, לאזורים הדרומיים של קזחסטן. סיסקים עפים בגבהים גבוהים מאוד, ולכן קל יותר לשמוע מאשר לראות. והטיסה שלהם עצמה מאוד יפה ומעניינת, הם עפים מהר ודומים לגלים.

סיקינס הניזונים מזרעי ליבנה

אבל חלק מהסיסקים לא עפים לחורף לא רק מהאמצע, אלא אפילו מהצפון הצפוני של רוסיה, אם הם פוגשים נחלים או נהרות שאינם מקפיאים. ואז, בקור החורפי ביער מושלג, אתה לא צריך לבחור. ואז הסיסקינים מסתפקים בזרעי אורן ואשוח. העופות הקטנים האלה מאוד יומרניים באוכל.

אם הסיסק נשאר בצפון ואינו נודד לשום מקום, הרי שהוא חי בתקופה זו של השנה רק גבוה בעצים. הם מעדיפים אפילו לא לרדת לקרקע. על צמרותיהם של סיסקים דוויביים, גם הקנים שלהם מתיישנים. לאחר שחזרו מחורף, הם מיד מתחילים לבנות את הקן. ובוני הסיסקים מיומנים מאוד, וכמעט בלתי אפשרי להבחין בבית מגונה מחופש מהאדמה, משום שהסיסקים מוסווים בחזזית רכה וטחב, המכסים לעתים קרובות את הגזעים והענפים של העצים הצפוניים במהלך הכפור. בנוסף, סיסקים מסדרים את קינם על צמרות האשוחים או האורנים הגבוהים והעבים ביותר, לא פחות מ -10 מטרים מהקרקע.

הקן עצמו בנוי מזרדים דקים ושורשים בצורת חצי כדור עמוק למדי שבסיסו ממוקם בדרך כלל בגזע, מכוסה בחזזית. ציפורים משזרות בזהירות זרדים דקים, שורשים, להבי דשא, שלרוב מתקבלים ומובאים על ידי סיסקין הזכר, והנקבה עוסקת באריגה. כאשר מסגרת הקן מוכנה, הסקינס מכסים את המיטה המתקבלת במוך רך, נוצות וצמר, ואז מסווים את הצד החיצוני של הקן בחזזית וטחב.

לאחר בניית הבית מתחילה עונת ההזדווגות. זה קורה בתחילת האביב, כאשר הזכרים מתחילים לשיר בקול, והנקבות עונות להם בשקט. מטפל בנקבה, הסיסקין מתחיל לעוף סביבה, פורש את כנפיו וזנבו, לעומת זאת, בדיוק כמו כל העופות האחרים.

צ'יז'י היו כל כך אהובים ונפוצים בקרבנו, אפילו בערים הגדולות, שאפילו הולחן עליהם קומיקס:

צ'יז'יק-פאון, איפה היית?
שתיתי וודקה על הפונטנקה.
שתה כוס, שתיתי שתיים -
הסתובב לי בראש.
שתה כוס, שתיתי שתיים
הסתובב לי בראש.

השיר הזה, כפשוטו במנגינה שלו, שימש בעת ובעונה אחת בהוראת ילדים מוזיקה. מטבע הדברים, מילות השיר התרככו והשתמשו בגרסאות "ילדותיות" יותר לטקסט Chizhik-Pyzhik, איפה היית? ... על פונטנקה נשטפו הרגליים. שטפתי את כף הרגל שלי, שטפתי שתיים - זה התבהר בראשי.

מי כתב את השיר הזה על סיסקים לא ידוע בוודאות. אף אחד לא מכיר את כותב השירים ולא את זמן הופעתו, והמנגינה (mi-do-mi-do-fa-mi-re-sol-sol-sol-la-si-do-do-do) קל לזכור ולשחק באצבע אחת.

מדוע סיסקין, מדוע חום, ולמה הוא היה על פונטנקה?

אגדת פטרסבורג אומרת שהשיר קם בגלל המדים הרשמיים של תלמידי בית הספר הקיסרי למשפטים, שהיה ממוקם בפינת נייבסקי פרוספקט מהצד "הנשוי" ופונטנקה, בבית מספר 6. תלמידי בית ספר זה. היה בעל מדים בהירים - מדים ירוקים עם אזיקים צהובים וחורי כפתור צהובים.

מעילי חורף לבית הספר לפסיקה נתפרו באותם צבעי סישקין, וכובע חורפי היה סומך על חום. אז התברר שעבור צבע כה כה אחיד של מדים, המזכיר את נוצות הסקין, כמו גם את כובעי החום המסורתיים, תלמידי בית הספר קיבלו את הכינוי "סיסקינס-פאון", וזה היה עליהם שזה שיר הורכב.

לחן השיר היה ונשאר אחד הנפוצים והמוכרים ברוסיה. זה כל כך מוכר שהוא צוטט על ידי המלחינים המכובדים שלנו במוזיקה אקדמית. למשל, אריה של הצאר דודון באופרה "הזין הזהב" מאת רימסקי-קורסקוב. מילות הסרנדה של דודון למלכת שאמאכן תואמות למדי את המוסיקה. אז רימסקי-קורסקוב ניסה, כלשונו, "לבייש את דודון לחלוטין" (עבודות שנאספו, כרך 7., מ ', 1970, עמ' 412):
"אוהב אותך לנצח,
אשתדל לא לשכוח.
ואיך אתחיל לשכוח
תזכיר לי שוב. "

אהבתם של אנשים לשיר זה אינהרנטית כל כך אצל פטרסבורג, שבשנת 1994 הוקמה אנדרטה לצ'יז'יק-פיז'יק לא רק בשום מקום, אלא על פונטנקה על אחד משוורי הגשר מעל פונטנקה לא הרחק מגן הקיץ, ליד הארמון. של פול הראשון. ציפור זעירה וחמודה על כנה הפכה מיד למעין פטיש וגדולה בשלטים: אם תשאלו ותזרקו מטבע כדי שיישאר על כנה של האנדרטה, משאלתכם בוודאי תתממש.

צ'יז'יק-פאון ידוע ואהוב לא רק בפטרבורג, הוא כמו אוויר, בכל מקום איתנו, כולם מכירים אותו. לכן, בסרט בבימויו של ל 'גאידאי "איוון וסיליביץ' משנה את מקצועו" בסצנה עם הפעמונים המנגן איוון וסיליביץ 'בונשה, הסתבך בחבלים, מנגן את הלחן "צ'יז'יק-פיז'יק".

מאפיינים התנהגותיים של רקדני ברז בטבע

  • כפי שמוצג למעלה, רקדני ברז - עופות צאן, פעיל מדי ואימפולסיבי. יחד הם ממהרים לחפש אוכל, ולא מקדישים תשומת לב רבה מדי לעולם הסובב אותו ולסכנותיו. לפעמים הסכום אנשים בצאן יכולים למנות אלפים.
  • הם מהר מאוד מתרגלים לאנשים ומנסים להשיג מהם את התועלת המקסימלית בצורה של כל מיני "ממתקים".
  • לאחר שמצאתי עץ או שיח עם פירות המתאימים לאכילה (גרגרים, זרעים, בלוטים או קונוסים), רקדני הברז ממש נדבקים סביב ענפיו ויוצרים גוש רועם ובהיר ופוליפוני. הם אפילו יכולים לספוג אוכל כשהם תלויים הפוך! ככל שיהיו יותר "דברים טעימים" על העץ, כך יתלו עליו יותר ציפורים.

אוהבים פירות

  • ריקוד ברז לציפורים אוכלות כל ובעלי תיאבון מצוין, המאפשר להם למצוא אוכל בטבע בקלות. מגזרת הצמחים, הם מעדיפים את כל סוגי הדגנים, הקטניות של ליבנה ואלמון צעירים, פירות וזרעים של עצים ושיחים, הם אוהבים לאכול קונוסים של עצי מחט ואפילו אברש.
  • מקור החלבון מן החי לרקדני הברז הם נציגים קטנים של חרקים; הם מעדיפים להאכיל כנימות בבעלי חיים צעירים.
  • דואג לגורל צאצאיהם, למד ריקוד הברז באופן איכותי להסתיר את הקנים שלהם בסבך שיחים נמוך אך צפוף ועצים קטנים. יותר מכל הם אוהבים להתיישב בחורשות ליבנה או אלמון.

איך כובעים אדומים עם כנפיים מתנהגים בטבע

למרות גודלם הקטן, רקדני הברז אינם רגילים להיזהר. הם מסתגלים במהירות למגורים בקרבת אנשים. מעניין מאוד לראות כיצד העופות הקטנים הללו ניזונים. הם ממש נדבקים סביב ענפי העץ, ותולים בתנוחות שונות, מנקרים גרגרים, קונוסים ועגילים.

אבל צריך רק להזיז את הענף, הם ממריאים מיד יחד ... אבל לא עפים משם למקום האכלה אחר, אלא רק עושים עיגול וחוזרים שוב לאותו מקום.

רקדני ברז חיים בקנים, והם מסדרים אותם בסבך של עצים נמוכים, ברצועת הטונדרה, טייגה. הם חיים בלהקות קטנות, מושבות גדולות אינן בשבילן.

תכונות של אופי ואורח חיים

צילום: ריקוד ברז גברי

כאמור, רקדני הברז מקובצים בלהקות, שניתן להבחין בהן מיד בגלל ההמולה המתמשכת של הציפורים והציוצים. ציפורים אלה מאוד ניידות ופעילות, אך זהירות יתרה אינה הצד החזק שלהן. ציפורים קטנות יכולות לעוף קרוב למגורי האדם. מבחין בגישתם של שתי הרגליים, העדר עף מעלה, אך אינו עף רחוק, אך כמעט מיד חוזר לענפים, שם יש הרבה דברים אטרקטיביים (קונוסים, זרעים, עגילים).

לפעמים במהלך ריקוד הברז נראה כי הענפים מכוסים בפונפונים קטנים ורכים, ממוקמים בכאוטי ובעמדות שונות לחלוטין. רקדני הברז מסדרים את קיניהם בצמיחה צפופה של עצים לא גבוהים במיוחד, והם מסווים אותם בזהירות מפני מתנגדים שונים.

שירה של ריקודי ברז ניתן לשמוע בעונת חתונות הציפורים, אך ציפורים אינן שרות לעתים קרובות מאוד. המנגינה כוללת מספר צלילים דומים: "che-che-che", "chiv-chiv-chiv", "chen-chen" וכו '. כל הקריאות הללו הן מחזוריות, כלומר חוזרים על עצמם כל הזמן, הם מדוללים עם טרילים חדים.

עובדה מעניינת: ניתן לשפר את כישרון השירה של רקדני הברז על ידי חצייתם עם כנריות, לצאצאים נוצות כאלה יש קול מלודי ונעים הרבה יותר.

אם אנחנו מדברים על אופי רקדני הברז, אז מי שמתחיל אותם בבית טוען שציפורים מאוד לא יומרניות. הם יולדים רקדני ברז כחיות מחמד, לעתים נדירות, ככל הנראה, לא כולם אוהבים את השיר שלהם, הדומה למכות של זריקה. אם אתה צופה ברקדני הברז בחורף, אתה יכול לראות את הלחימה הלחימה שלהם, את האופי החצוף והאומץ שלהם.

לאחר שעף למזין, להקת רקדני הברז משתלטת עליה במהירות, ורודפת אחר מתחרים נוצות אחרים, הגדולים יותר (חוחיות ושוריות). ציפורים קטנות בכובעים אדומים תמיד פועלות באופן פעיל, קולקטיבי, יחד, קצת חוצפה והרמונית מאוד. ככל הנראה, לחץ קנאי וטקטיקות נועזות כאלה נחוצים אם יש לך גודל כה קטן.

מה אוכלת ציפור בריקוד ברז?

רקדני הברז הם כמעט כל-אוכלים: הם מתרשמים הן ממאכלים מהצומח והן מחרקים.

התפריט של נציג זה לסדר עובר אורח מורכב הן ממוצרי "מוצרים" וממזון מן החי. מבעלי חיים, ריקוד הברז יכול לצרוך חרקים שונים כמזון, אם כי לרוב הוא מתמקד בכנימות. בין הצמחים הוא בוחר שיחים ועצים עם זרעים. הוא אוהב לנקר חתולי ליבנה, לפעמים אוכל זרעי חרוטים של אשוחית, בנוסף, הוא ניזון מזרעי לינגרי, דגנים, גידולים.

שִׁעתוּק

בעונת ההזדווגות, זוגות ולהקות קטנות של רקדניות ברז עפות באוויר, יושבות על צמרות העצים והשיחים, כל הזמן בוכות מזעקות. במהלך הטיסה הנוכחית, גבר בודד מסתחרר באוויר בקווים גלי, ומוציא את שירו ​​המצייץ. גברים אחרים מצטרפים אליו לעיתים קרובות. קנים בנויים לא גבוה מעל הקרקע, על עצים שונים (ליבנה, אלמון). קנים בשיחים באמצע היער נפוצים מאוד. הקן נראה כמו קערה רכה עם קירות עבים. עיקרו מורכב מזרדים דקים, דשא, אזוב, חזזיות, מוך צמחי, מחטים נשירים. המגש נשלט על ידי חומרים רכים יותר, אך הוא מרופד בעיקר בנוצות, צמר, מוך צמחי.

במצמד יש 3-7 (בדרך כלל 4-5) ביצים לבנות-כחולות עם כתמים כהים. הנקבה דוגרת במשך 12-14 יום. הזכר מביא לה אוכל לקן. שני ההורים מאכילים את הגוזלים. האוכל שלהם מבוסס על חרקים, בעיקר קטנים, כמו גם זרעי גידולים, דשא כותנה וכו '. הצעירים עוזבים את הקן תוך 10-14 יום. לאחר הופעתם והאכלתם המשלימה של הגוזלים, חלק מהזוגות מתחילים בקינון השני.

ריקוד ברז: ציפור בבית

  • דרך פעילות ברפידות ברז ברז, הצבעים הבהירים והידידותיות שלהם כלפי אנשים, לפעמים הם הופכים לחיות מחמד לאוהבי ציפורי שיר - כנריות, סקיפים וזהבי.
  • עם זאת, לא כולם צופה בציפורים יעמוד בציוץ קצבי - כך שרה ציפור רוקדת ברז.
  • אם בכל זאת תחליט להחזיק בבית את הציפור האקזוטית למדי, אז אתה צריך לדאוג לציפורית או לכלוב מרווח כדי שתוכל לבצע בה לפחות טיסות קטנות.

ריקוד סטפס

  • מאחר ועופות אלה פעילים מאוד בטבעם, ללא היעדר ניידות מתאימה, הם מתחילים לסבול מהשמנת יתר, מה שמוביל לעיתים קרובות למוות בטרם עת.
  • הזן עופות בריקוד ברז כדאי גם לבחור בתזונה - למשל, תערובות מאוזנות של כנריות ללא הרבה זרעי קנבוס.

היזהר, קורה שרקדני הברז אינם יכולים לעמוד בשבי ולמות באופן מילולי בימים הראשונים בשבי. עדיף להחזיק אותם לפחות בזוג, או יותר טוב - בעדר קטן במכלאה רחבת ידיים, אם כי זה עלול להוביל לכך שהזכרים לא ישירו.

  • ריקוד סטפס מהר מאוד להתרגל לאנשים, לאכול מהידיים ולעתים קרובות לא רוצה להיפרד מהבעלים, גם אם הוא מנסה לשחרר אותם.
  • לתפוס ריקוד ברז לא קשה מדי - למשל, בעזרת רשת, מלכודת, מכיוון שהם סומכים על אנשים ומבלי להביט לאחור נופלים על האדמה כדי לנשנש.
  • קצת יותר קשה לתפוס ולהסתגל ברקדני ברז טונדרה בשבי, שהם קצת יותר גדולים ו"פלים "יותר מקרוביהם הרגילים.

מה ידוע על אויבי ריקוד הברז בטבע

נכון לעכשיו, אין מספיק מידע על מי שצוד אחר הציפור רוקדת הברז, אך ניתן להניח כי ציפור כה קטנה הופכת לרוב ל"ארוחת ערב "לטורפים יבשתיים ושמימיים.

אויבים טבעיים של ריקוד הברז

צילום: איך נראית ציפור רוקדת ברז

באופן מפתיע, זואולוגים עדיין לא קבעו מי בדיוק האויב של ריקוד הברז הזעיר בטבע. על הציון הזה, יש רק הנחות יסוד. אורניטולוגים מאמינים שלציפור הזעירה יש מספיק אויבים.

הציפור ניצלת בזריזותה, בזריזותה ובכישרון להסוות את קניה. קשה מאוד להבחין בקן ריקוד הברז: הוא מוסתר בצמיחת השיחים הצפופה ביותר או בשכבת העצים התחתונה. הציפורים אינן בונות את מקלטיהן גבוה מאוד, ככל הנראה, הן חוששות מטורפים גדולים נוצות.

על פי הנחות שונות מדענים מדורגים בין אויבי ריקוד הברז:

סמוראים מצוינים בטיפוס על עצים, כך שהם יכולים להרוס את מקום הקינון של ריקוד הברז, בעלי חיים נוטים להתענג לא רק על אפרוחים חסרי הגנה, אלא גם על ביצי ציפורים. רקדני ברז החיים באזורים עירוניים או בקרבת יישובים אנושיים אחרים יכולים לסבול מחתולים נפוצים שאוהבים לצוד ציפורים. ציפורים פגיעות במיוחד בחורף, כאשר הן מתעופפות קרוב יותר לאנשים על מנת להאכיל את עצמן, מכיוון שבחורף התינוקות מאוד צמודים.

כמובן שאויבי העופות הללו יכולים להיחשב גם כמי שמנהל את פעילותו הכלכלית הבלתי נלאית, מפריע לביוטופים טבעיים, כובש שטחים שונים לצרכיו, עוקר ציפורים ממקומות מגוריהם, כורת יערות ומשפיע לרעה על האקולוגיה. מצב באופן כללי אשר משפיע לרעה על חיי הציפורים.

משטחי WIND

רקדני ברז מתיישבים בטונדרה וביערות אירופה, אסיה וצפון אמריקה. בהתאם לבית הגידול שלהם, הם יכולים להיות עופות מקננים, תושבים או נודדים. אף צפרולוג לא יכול לחזות את מספר העופות הנודדים בחורף ובסתיו ומגיעים באביב. בשנים מסוימות מגיעים רקדני ברז רבים, באחרים - להקות קטנות, וכעבור שנה מדענים לא מצליחים למצוא אף ציפור באתר אתר הקינון בשנה שעברה.

כל יום רקדני הברז עוברים למקומות חדשים עשירים בזרעים. ציפורים נוטשות את אורח חייהן הנודד רק בתקופת הקינון והגידול של אפרוחים.

אוכלוסייה ומעמד המינים

אזור החלוקה של ריקוד הברז הוא נרחב מאוד, אך אין נתונים ספציפיים על מספר הציפורים הקטנות הללו. זה ידוע רק שבאזורים שונים ובמועדים שונים מספרם יכול להשתנות באופן משמעותי. הכל תלוי בכמות המזון באזור מסוים ובאקלים בתקופות שונות בשנה.

היכן שיש קונוסים רבים, זרעי צמחים וגרגרים, עלולים להופיע לפתע להקות רבות של רקדניות ברז, המודיעות על הגעתן בהמולה ובציוצים. ציפורים משוטטות בחיפוש אחר מזון, לכן לא ניתן לעקוב אחר המקום בו אוכלוסייתן גדולה, והיכן הוא קטן מדי, אינדיקטורים אלה משתנים ולא יציבים.

באשר למעמד השימור המיוחד, לריקוד הברז הנפוץ אין את זה. על פי הסיווג הבינלאומי של ה- IUCN, ציפורים אלה שייכות למין הגורם לפחות דאגה, במילים אחרות, איום ההכחדה של רקדניות הברז אינו מפחיד, וזה חדשות טובות. בשטחה של ארצנו, ריקודים על הברז אינם מופיעים גם בספר האדום. אולי זה קורה מכיוון שזוגות נוצות רבים מצליחים להביא צאצאים פעמיים, ולפעמים שלוש פעמים בתקופת קיץ אחת.

כמובן, ישנם גורמים המשפיעים לרעה על חיי הציפורים, אלה קודם כל אלה אנתרופוגניים. אנשים משפיעים בעקיפין על אורח חייהם של ציפורים, ועוסקים בפעילויות שונות, לעיתים, לא טובות עבור הסביבה. האדם משנה נופים, כורת סבך יער, חורש אדמה, מרעה בעלי חיים, מנקז ביצות ומזהם את הסביבה כולה.

כל אלה משפיעים לרעה על רבים מאחינו הקטנים, כולל רקדני הברז, אך למרבה המזל, אין ירידות חדות במספר אוכלוסיית הציפורים, ולכן הציפורים אינן מאוימות בהכחדה. אנחנו רק יכולים לקוות שהבקר שלהם תישאר יציבה בעתיד.

לסיכום, נותר להוסיף כי המיניאטורה ריקוד סטפס מביא יתרונות גדולים לאנשים מכיוון שציפורים אוכלות הרבה זרעי עשבים ומספר גדול של כנימות המזיקות לגידולים. תינוקות חסרי פחד אלה אינם נרתעים מאדם ובתקופות קפואות רעבות מנסים לבקש ממנו עזרה, מתעופפים קרוב יותר לבתי אדם ומזינים שוקות. בחורף, חובה להאכיל את העופות כדי להקל עליהם לשרוד את העונה הקשה. והם ישמחו אותנו לא רק עם הלך הרוח שלהם, שיר יוצא דופן, אלא עם כובעים ארגמניים בוהקים, הבולטים במיוחד על רקע נוף חורף לבן כשלג.

עובדות מעניינות

כמו חוחיות זהב רבות אחרות, מטושטשים נשמרים לעתים קרובות בבית. הם אינם דורשים תנאים מיוחדים ואף מתרבים בשבי, אולם על מנת לשמור על צבע בהיר, ציפורים זקוקות לתזונה מיוחדת עם תכולת קרוטן גבוהה.

Pin
Send
Share
Send
Send