משפחות ציפורים

Sultanka / Porphyrio porphyrio

Pin
Send
Share
Send
Send


VERTEBRATA - VERTEBRATA

תְלִישׁוּת: מנופים - גרויפורמים

מִשׁפָּחָה: רועה צאן - Rallidae

סוּג: פורפיריו

מְחַבֵּר: לינאוס, 1758

קטגוריה: 3 - זן נדיר בפריפריה של הטווח.

התפשטות: הזריעה ביותר היא ברוסיה. בליטה באזור. מתגורר באזורים מסוימים במערב. של הים הכספי, מצפון. לדלתא טרק ואולי למערכת פרורבה-טלובקה. מתרבה בדלתא הוולגה. לא צוין לקלמיקיה, אך יכול היה לחדור לכאן בעשור האחרון עקב התפתחות גבול קנה לאורך החוף הכספי. מחוץ לחופי הכספים, היא תועדה פעמיים באזור נפטקום באזור שטאברופול ופעם באזור יאשאלטה בקלמיקיה [3,4]. האזור בתוך רוסיה פועם: המין נעלם מזריעה. שטחי רבייה לאחר סדרת חורפים קפואים ומאכלסים אותם מחדש לאחר סדרת חורפים מתונים.

בית גידול: מאכלס דלתות נהרות ולאורך חוף הים הכספי. בית הגידול העיקרי הוא עבות קנה, העדפה ניתנת לאזורים עם סוג וילון של גידול יתר עם ידיים פתוחות. מתרחש בסבך קטאלי וביצות שיח. בחורף הוא ניזון לעיתים קרובות בשטחים פתוחים בהם נשמרים צמחים ירוקים - בערבה, בשדות אספסת וכו '. המין הוא בעיקר בישיבה, אך נודד מדלתא הוולגה בחורף, בחורפים קרים, ככל הנראה, הוא נודד גם מדגסטן. קנים על גבעולים שבורים באגמון. גודל מצמד 4-5 ביצים, לרוב מצמד אחד לעונה. בסיס המזון הוא צמחים, במיוחד יורה קני צעיר, אשר יכולים להאכיל על נבלות בחורף.

מספר: האוכלוסייה בדאגסטן היא 50-60 זוגות, בדלתא הוולגה ישנם זוגות יחידים. הגורם המגביל העיקרי הוא חורפים קרים, כאשר, כאשר גופי מים קופאים, הסולטנקה נאלצת לעלות לחוף, שם היא הופכת לקורבן קל של ציידים וטורפים. מוות של מצמדים מעורבים, מייבש ביצות וכו 'הוא גדול. גורם חשוב נוסף הוא הדינמיקה של המערכות האקולוגיות של חוף הים הכספי. אזורי בתי הגידול המתאימים גדלים בתקופות של עבירות ים ומתמעטים בתקופות של רגרסיות, מה שמשפיע בהתאם על מספר המינים. לאחר תקופות קשות נראה כי אוכלוסיית אזרבייג'ן הגדולה מתחדשת לקבוצת האוכלוסייה הרוסית.

בִּטָחוֹן: רשום בנספח 2 לאמנת ברן. יש צורך להכריז על דלתא טרק ועל היכל אגרחן. אזור ביצות בעל חשיבות בינלאומית ויוצר אזורים מוגנים במיוחד כאן ובאזור התחתון של הסמור, עם פעילות כלכלית מוגבלת בקנים, איסור ביקור באתרים בחודש ינואר, כמו גם רגולציה קפדנית של מספר העורבים בתקופת הקינון . יש צורך להדק את השליטה בקיום האיסור על ציד בחורף לאחר 1 בינואר.

מקורות: 1. פישוואנוב, פרילוצקיה, 1988, 2. קריבונוסוב, ז'יבוגליאד, 1989, 3. Khokhlov, 1990, 4. Khokhlov, Vitovich, 1990, 5. Tkachenko, 1987, 6. Kurochkin, Koshelev, 1987, 7. Spangenberg, 1951, 8. Vinogradov et al., 1990.

הורכב על ידי: V.G. וינוגרדוב.

מראה חיצוני.

הסולטנקה גדולה במקצת מהלול, המקור מסיבי, דחוס לרוחב. הרגליים גבוהות, האצבעות ללא קרומי שחייה. הצבע הוא כחול ירקרק עם ברק מתכתי, החלק התחתון לבן. רגליים, מקור ו"פלאק "על המצח כתום-אדום.

סגנון חיים.

מאכלס מפרצי ים המכוסים קנים, דלתות נהרות ואגמים. תושב, ציפור משוטטת במקומות. הוא מעט במספר ואפילו נדיר. מתרבה בזוגות נפרדים בערימות צפופות, קשות למעבר, מלאות מים ואגני קנה. קן קטן אך עמוק ממוקם על קנה חומוס או מוצף, תמיד מוגן מאוד ובנוי מגבעולי העלים של קנה השנה שעברה.

המצמד מאמצע אפריל ומאוחר יותר, ועד יוני, מורכב מ-4-7 ביצי שמנת עם קרם חום קטן. ציפור זהירה ושותקת, היא שומרת בסתר ולעתים נדירות מושכת את העין.

נע בצורה מושלמת על המים בין גבעולי קנה צפופים, מטפס עליהם בזריזות רבה, ממריא בחוסר רצון ועף לא רחוק.לא צף. הקול הוא גניחה שחוזרת על עצמה. הוא ניזון מקני שורש ויורה של צמחי מים.

זה נמצא תחת ההגנה המלאה והנרחבת של החוק. זה שונה בקלות מכל הציפורים בצבע ובמראה האופייני.

ספרות מומלצת ומצוטטת

מדריכי קביעת הגיאוגרף והנוסע V.E. פלינט, ר.ל. Boehme, Yu.V. קוסטין, א.א. קוזנצוב. ציפורים של ברית המועצות. הוצאת הספרים "מיסל" מוסקבה, בעריכת פרופ. G.P. דמנציה.

איפה גר

סולטנקה היא דווקא תושבת האזור הטרופי והסובטרופי. מין זה נמצא רק בחצי הכדור המזרחי. זה פשוט נס שתמצאו אותה ברוסיה. כאן הוא מקנן רק על החוף המערבי של הכספים וקצת צפונה יותר, עד לדלתא הוולגה. באזור זה הוא נמצא לאורך גדות הנהרות הביצות, הנחלים, האגמים הקטנים, כמו גם מפרצי הים - בכל מקום שיש בו סבך שפע של קנים, זנבות או גבעולים.

הציפור מנהלת אורח חיים סודי, ולכן היא נמצאת לעתים רחוקות בטבע. אבל, אולי, יהיה לך מזל!

שלטים חיצוניים

יש הרבה ציפורים כחולות ויפות בטבע. ואחת מהן - הסולטנקה - היא הצבע הבהיר ביותר בצבע משפחתה.

יחד עם זאת, צבע נוצות הסולטנקה משתנה מאוד. לעתים קרובות, הגוון הכחול מוחלף בשחור ירוק או אפילו זפת. לפעמים שדי הסולטנים רוכשים גוון אפרפר ורוד, ושאר הנוצות מכוסים בפסים. מדענים מבחינים בעד 24 תת-מינים של עוף הסולטאן.

לעוף הסולטן לוחית וסולטן על ראשו אדום בוהק

זו ציפור בינונית, אך נציגה גדולה למדי של משפחתה. אורכו מגיע ל 50 ס"מ, ומוטת הכנפיים שלו היא 100 ס"מ. משקל הסולטנים נע בין 500 גרם ל -1 ק"ג.

מאפיין חיצוני אופייני למין זה הוא מקור אדום קצר עם נחיריים מעוגלים ופלאק עור באזור הראש, כמו גם רגליים מפותחות עם אצבעות ארוכות ללא קרומים. זה בזכות לוחית העור האדומה שהסולטן קיבל את שמו. פריחה מוזרה זו על ראש הציפור דומה לכיסוי הראש של הסולטנים הקדומים. מעניין גם שבחורף מקורו האדום הבהיר של הסולטנקה הופך חיוור וורדרד, אך צבע הלוח העור אינו משתנה. תחתון הסולטנקה לבן.

סגנון חיים

הצלילים שהתרנגולת של הסולטן משמיעה הם מגוונים: נאנח, נאנח, נאנק, צחוק. בלהקות ציפורים מהדהדות בקריאות פתאומיות של "צ'אק-צ'אק".

תרנגולת הסולטאן היא בעיקר ציפור בישיבה. הוא חי גם בגופי מים מתוקים וגם במפרצי ים מרים-מלוחים עם סבך צפוף ובלתי עביר של קנים וקטות, בסבך שיחים בביצות. לקינון, הציפור בוחרת באזורי קנה עמוקים, בעיקר מוצפים, שם היא מסדרת קן מוסווה היטב. הסולטנקה נע באופן מושלם בסבך הקנים, מטפס בזריזות לא רק בגבעולים של צמח זה, אלא גם בעצים, אלא ממריא בחוסר רצון ועף רע. היא יכולה לשחות, אך מכשולי מים (תעלות וערוצים) מעדיפים לעוף מעל.

רגליים חזקות הן עוזרות טובות כשחיים במרחב הקרוב למים. במקרה של סכנה, הסולטנות קודם כל בורחות

הסולטנקה ניזונה בעיקר מקני שורש ויורה של צמחי מים, אך אוכלת גם מגוון מזון מן החי, החל מזחלי חרקי המים ועד לדגים, דו-חיים, זוחלים, שרידי ציפורים מתות ויונקים. בחורף הוא יכול להאכיל גם מנבלות. מקומות ההאכלה המועדפים על מין זה הם סבכי מים רדודים, המתחלפים באיזורים פתוחים.

מעניין גם שהסולטנקה היא לא רק ציפור. הוא נקרא גם דג מסחרי קטן ממסדר הדוכנים - Mullus barbatus.

העוף של הסולטאן הוא מין ממוצא דרומי, ולכן הוא פגיע ביותר בחורף.

לסולטנים יש מעט אויבים טבעיים; המסוכן ביותר עבורם הוא חתול הג'ונגל. ביצים וגוזלים נהרסים על ידי ביצות מארש ועורבי ברדס.

שִׁעתוּק

במצמד של תרנגולת הסולטאן יש בדרך כלל 4-7 ביצי שמנת עם כתמים חומים קטנים. הנקבה וגם הזכר דוגרות את המצמד במשך 23-25 ​​יום. בימים הראשונים אפרוחים פלומטיים נותרים בקן וניזונים משני ההורים.ואז המחלק מתחלק: חלק מהגוזלים מובלים על ידי הנקבה, חלקם על ידי הזכר. אפרוחים של עוף הסולטאן הם שחורים. הם לא רק שוחים היטב, אלא יכולים לצלול במקרה של סכנה.

בספר האדום של רוסיה

סולטנקה הוא זן נדיר בפריפריה של תחומו. היופי הדרומי הזה מפחד מהחורף הרוסי הקר. אחרי הכל, כאשר המאגרים קופאים, הציפורים נאלצות לצאת לחוף, שם התנאים לקיומן רחוקים מלהיות נוחים. כאן הם הופכים לטרף קל עבור טורפים וציידים. מבין האויבים הטבעיים של הסולטנקה, המסוכנים ביותר הם שועלים, זאבים, חזירי בר, ​​עורבים ומציקים.

מִיוּן

מַלְכוּת: בעלי חיים (בעלי חיים).
סוג: אקורדות (Chordata).
מעמד: ציפורים (Aves).
תְלִישׁוּת: מנופים (Gruiformes).
מִשׁפָּחָה: רועה צאן (Rallidae).
סוּג: סולטנים (פורפיריו).
נוף: סולטן (Porphyrio porphyrio).

תקציר מאמר מדעי על מדעים ביולוגיים, מחבר היצירה המדעית - אנדריושצ'נקו יורי אלכסייביץ ', ארדמאצקאיה טטיאנה בוריסובנה, בליק ויקטור פבלוביץ', גברילנקו ויקטור סמיונוביץ '.

מהדורה שנייה. פרסום ראשון: Andryushchenko Yu.A., Ardamatskaya T.B., Belik V.P., Gavrilenko B.C. 2003. על הפגישה הראשונה של הסולטנקה (Porphyrio porphyrio) בסיושב // ברנטה 6: 193-194.

טקסט העבודה המדעית בנושא "על המפגש הראשון של סולטן הפורפיריו פורפיריו על הסיווש"

אחרי רוחות סערה חזקות בדרום ובדרום-מערב. התצפיות מתועדות על ידי תצלום של שלוש ציפורים שצילם אותי ב -12 ביוני על גדות נהר הנאיצ'י. החסידות התנהגו בזהירות רבה ושמרה בחלקים התחתונים של הנהרות, שם יש קטעים משופעים של הגדות עם צורות חוליות וחלוקי נחל, כמו גם נחלים רבים, ערוצים ואזורי ביצה. עמקי הנהרות הללו תפוסים ביערות מעורבים עם כיסוי דשא מפותח.

כתב העת הצפוני הרוסי 2016, כרך 25, גיליון אקספרס 1365: 4462-4463

על הפגישה הראשונה של הסולטאן פורפיריו פורפיריו על הסיואש

Yu.A Andryushchenko, T.B Ardamatskaya, V.P Belik, V.S. Gavrilenko

מהדורה שנייה. פורסם לראשונה בשנת 2003 *

החלק הקרוב ביותר בטווח הסולטאן פורפיריו פורפיריו לאוקראינה ממוקם על החוף המערבי של הים הכספי בחלקים התחתונים של טרק וסולה (איוונוב 1976). בעבר, המינים המקוננים בחלקים התחתונים של הוולגה וכנודד נמצאו מדי פעם בדרום אוקראינה: בסוף שנות הארבעים - תחילת שנות החמישים - בחלקים התחתונים של דנייסטר (נזרנקו 1953) ודנייפר (איבנוב) 1976).

התצפיות נערכו בתנאי אור טבעיים טובים, שאפשרו לבחון את הציפור בפירוט ולקבוע במדויק את מינה. משמש משקפות 8 * ו- 10 *.

סימנו את הסולטאן ב- 11 באוקטובר 2003 בצפון מרכז סיווש ליד הכפר סטרוגנובקה (מחוז נובוטרויצק שבאזור חרסון). הציפור האכלה על ערוגות הקנים במים הרדודים של הבריכה שנוצרה על ידי המים מכמה בארות ארטזיות. בשלב מסוים, ראינו את הסכסוך שלה עם האנפה האפורה Ardea cinerea, הסולטנקה מיהרה לאנפה והרחיקה אותה כ -5 מ 'ממקום האכלה. הציפור, שהופרעה על ידינו, לאחר 10 דקות של תצפית, נעלמה לסבך האגמון, אך לאחר 40 דקות היא שוב נכנסה למים רדודים ואפשר היה לראות אותה שוב.

נשאלת השאלה, היכן הופיע הסולטן בסיושא בסתיו. אין להכחיש את האפשרות שנצפה על ציפור שנמלטה מכל משתלה או גן חיות. אמנם, זה בהחלט אפשרי

* Andryushchenko Yu.A., Ardamatskaya T.B., Belik V.P., Gavrilenko B.C. 2003. בפגישה הראשונה של הסולטנקה (Porphyrio porphyrio) ב- Sivash II Branta 6: 193-194.

יתכן, עסקינן במקרה של מעוף מאוכלוסייה טבעית, שהסיבות לכך אינן ידועות. אחד הטיעונים, אם כי לא משכנע במיוחד, בעד הנחה זו עשוי להיות רוח ההוריקן הדרום-מזרחית ששטפה את דרום מזרח אירופה בתאריכים 9-10 באוקטובר 2003, כלומר. ערב פגישת הסולטנקה. מאידך, ניתן להניח כי הסולטנקה טסה לעיתים נדירות לדרום אוקראינה, אך אינה נופלת לשדה הראייה של ציפורניים.

ספרות איוונוב A.I. 1976. קטלוג ציפורי ברית המועצות. ל ': 1-276.

נזרנקו L.F. 1953. מאפיינים אקולוגיים ופאוניסטיים של האוויפאונה של החלקים התחתונים של דנייסטר והסיכוי לשימוש הכלכלי בה // Coll. ביול. פנים אודסה. אוניברסיטה 6: 139-155.

כתב העת הצפוני הרוסי 2016, כרך 25, גיליון אקספרס 1365: 4463-4466

התפוצה והמצב הנוכחי של כמה עופות שחפים לארידים באזור אורנבורג

מהדורה שנייה. פורסם לראשונה בשנת 2012 *

שחף עם ראש שחור, Larus ichthyaetus. בסוף המאה ה -19, בערבות אורנבורג סיס אוראלס, הוא נחשב למין נדיר נדיר. כמה פגישות הוקלטו בסביבת הכפר בורני, אזור סול-אילצק (זרודני 1888). נכון לעכשיו, קבוצות קטנות ויחידים נמצאים בנדידות באביב, למשל, במאגר דימיטרובקה באזור אילק (מורוזוב, קורנייב 2000), לאורך נהר אוראל באזור קובנדיק (Barbazyuk 2010). קינון נרשם באגם אייקה (וכנראה על רפסודות של מספר אגמים מקבוצת שלקר-ז'טיקול), כמו גם על מאגר איריקלינסקוי. באגם אייק במחוז סבטלינסקי, בין השנים 1998-2004 ו -2007, הייתה מושבה של שחפים עם ראש שחור עם אוכלוסייה של 52 קינים בשנת 2003 (Barbazyuk 2003) עד 266 קינים בשנת 1998 (Kornev, Morozov 2000). מושבה גדולה של שחפים נבדקה על ידי A.A. Chibilev ביוני 2010 ליד הכפר סבסטופולסקי

* Barbazyuk E.V. 2012. התפוצה והמעמד המודרני של כמה עופות שחפים (Lanae) באזור אורנבורג // בעלי חיים בעלי חוליות יבשתיים של מערכות אקולוגיות צחיחות: הליכי הבינלאומי. קונפ., ייעודי. לזכרו של נ.א. זרודני. טשקנט: 61-63.

Pin
Send
Share
Send
Send