משפחות ציפורים

היכן חי הנשר השחור? בוא נגלה!

Pin
Send
Share
Send
Send


נשר שחור - ציפור גדולה עם כנפיים ארוכות ורחבות מאוד (משתרעות עד 2.5 מ ') וזנב קצר ורחב. טיסה ממריאה.

השם "נשר" (בלטינית גריפוס מהיוונית זה מתייחס לציפור האגדית עם מקור מכור, כנפי נשר וגופת אריה בקרב הקדמונים. במובן המודרני, היא הוחלה לראשונה על ציפור זו על ידי אנשי אקדמיה צרפתים בשנת 1666, מהם היא עברה לבופון, וממנה לסופרים מאוחרים יותר. ברוסית, המילה נשר, כשמה של חיה אגדית, נמצאה במשך זמן רב מאוד; נשר כסמל הרלדי היה ידוע בארצנו לפחות מאז המאה ה -16, ואולי אף קודם לכן. הנשר השחור הוא שם ספר, הציפור היא בעצם לא שחורה, אלא חומה אפרפרה (רק צעירים בפלומה השנתית הראשונה הם שחורים, אולם במעוף על רקע בהיר של השמיים, הנשר נראה שחור).

אֵזוֹר... דרום אירופה-ספרד ואולי פורטוגל, בלארס (מיורקה), סרדיניה וסיציליה, הבלקן מצפון ל סלבוניה ורומניה (דוברודג'ה), טרנסילבניה, עד לאחרונה ככל הנראה בצפון מערב אפריקה ואולי במצרים, קפריסין, מ 'אסיה, פלסטין , צפונה. ערב ואדן, איראן, אפגניסטן, בלוצ'יסטאן (הרי), מערב ההימלאיה, מונגוליה, אולי צפון מערב מנצ'וריה וצפון סין (ז'ילי). בברית המועצות, בסרביה (יער קורנשט ברובע בלצקי לשעבר, אוסטרמן, 1916, האם הוא שרד?), קרים, קווקז, טורקסטן מקולט-דאג וב 'בלחנוב לטרבגאטאי, בדרום מזרח אלטאי, בקוקון. רכס במערב אלטאי, ליד גורנו-אלטייסק (אופלה), במרכז. אלטאי. נשרים שחורים טסים לצפון צרפת, גרמניה, דנמרק, פולין, ולעתים קרובות למדינות שונות בדרום אירופה. בברית המועצות, למדינות הבלטיות, לאוקראינה (פרוסקורוב, אזור צ'רניגוב, אסקניה-נובה, ברדיאנסק וכו '), לפסקוב, לבלארוס (פוליסיה), לאזור הוולגה (ארזמה), לאוראל (מולוטוב) , קונגור, קיזל, הצפוני ביותר - בפתח Podcherem ב 64 ° N), באופן קבוע בדרום אורל ובצפון קזחסטן, בדרום מערב סיביר ליד Barnaul, Petropavlovsk, Kolyvan, פחות או יותר באופן קבוע בדרום פרימורי, במזרח סין . זבובים אלה מתרחשים גם בקיץ (ככל הנראה, ציפורים בודדות), ישנן גם עופות בודדים וגם קבוצות (בסתיו ובאביב). במקרה האחרון, הטיסות קשורות למותם של בעלי חיים כתוצאה ממחסור בחורף במזון, בסין - פעם אחת עם נוכחותם של גוויות רבות שלא טוהרו לאחר המרד המעופף בעמק יאנג'י (Steyen, 1891).

אופי השהייה... בחצי האי קרים בקווקז, הנשר השחור הוא עוף בישיבה, בטורקסטן, בעונה הקרה, הנשר השחור עף דרומה, אפילו מקופט-דאג. בצפון טורקסטן היא מגיעה לאתרי קינון רק בתחילת אפריל, בטורקמניסטן בפברואר, ונעלמת משם בסוף אוקטובר-נובמבר. הנדידה בדרום אלטאי בחלקו העליון של נהר סרז'מטה נצפתה בתחילת אוגוסט (סושקין, 1938). לאחר הבקיעה, הנשרים מבצעים גם נדידות אנכיות, ואנשים לא נשואים טסים מחוץ לאזור הקינון בכל עת של השנה.

בית גידול... בעיקר הרים, לעומת זאת, במקומות ובמישורים. יתכן שנשרים שחורים מקננים במישורים כאשר מתרחשים תנאי האכלה נוחים במיוחד - יש כמות גדולה של נבלות (סיר דריה, ספנגנברג). בהרים בחצי האי קרים בגובה 800-1000 מ '(אקימוב, 1940), בקווקז עד 3000 מ', באלטאי מעל 2000 מ ', ב Tien Shan עד 3000 מ' (Aksai), בפמיר. עד 3500-3 600 מ ', בטיבט אפילו עד 4,500 מ'. הנשר עף רק לאזורי תת-האלפים והאלפים, אך מקנן במרכז אסיה, בעיקר באזור הערער בגובה של כ- 500-2,000 מ '.

מספר... מושבות רבייה מוגבלות מורכבות מכמה זוגות.

שִׁעתוּק... אם לשפוט לפי העובדה שבקיץ, אנשים לא נשואים נמצאים מחוץ לאזור הקינון, כולל צעירים בפלומה השנתית הראשונה, הנשרים הופכים להיות מסוגלים להתרבות בגיל יותר משנה (או מאוחר יותר), הובעה דעה הפוכה, עם זאת, על ידי רייזר. מחזור הרבייה מוקדם. נשרים מופיעים בקנים בחצי האי קרים כבר בסוף פברואר (21-26 בפברואר, אקימוב), בעת תיקון מבנים ישנים. עם זאת, לפעמים הנשרים נשארים בקנים בחורף.קנים - בניגוד לסיבים - נמצאים על עצים: על אורנים (קרים), על ערער (קופט-דאג, טיין שאן), על פיסטוקים (בדחיז), כחריג נדיר מאוד על סלעים (דרום אלטאי, סושקין), על סקסאול ( סירדריה, ספנגנברג). נעשה שימוש בקנים במשך שנים רבות, אך כנראה בערבוביה, שכן ישנם כאלה שאינם תפוסים. אזורי הקינון של הנשרים השחורים קטנים - המרחק בין קן אחד לשני הוא 750-1,500 מ '(חצי האי קרים). גדלי הקנים החדשים בחצי האי קרים הם 130-140 ס"מ בקוטר, עם גובה של 60 ס"מ, ישנים - עד 200 ס"מ ועובי של יותר מ 100 ס"מ. קנים ישנים ב Tien Shan הם כל כך גדולים, כי על פי סיפורי הקירגיזים, לפעמים נחים נחים בהם ... נשרים מסדרים לעיתים קרובות קנים לא גבוהים מהאדמה (קרים). רירית ענפים קטנים, קליפה, דשא, קרעי לבד, צמר וכו '. הזדווגות מתרחשת על הקן ואילו הנשרים פולטות נאנקה ולוחשת.

המצמד מתרחש בתחילת מרץ (קרים), מביצה אחת. ביצים הן לבן-לבן עם פסים וכתמים חומים-אדמדמים פחות או יותר. מידות: 97-84x72-64 מ"מ (קרים, אקימוב).

שני ההורים דוגרים, 55 יום (אקימוב). בקיעה מתרחשת בתחילת מאי (חצי האי קרים). נשרים שחורים מאכילים אפרוחים במזון מחודש. צמיחת הגוזלים איטית - בגיל חודש התפתחות נוצות המתאר רק מתחילה ונוצות המעוף מגיעות לאורך של 2-3 ס"מ, בגיל כחודשיים, בתחילת יולי נוצות המתאר מלאות מפותח, אך יש שרידים של מטה, הזנב והכנפיים קצרים (קרים), אולם כבר בתחילת אוגוסט נתקלים בצעירים מעופפים בוגרים. תקופת הקינון נמשכת אפוא כ3-3.5 חודשים. יתכן שבטורקיסטן מחזור הרבייה מעט מוקדם יותר מאשר בחצי האי קרים, מכיוון שהצעירים הגדלים נבצרו כבר בסוף יולי (28 ביולי, סריצ'ילק, פרגנה, קשקרוב, 1927 וכו '). חודש וחצי נוסף - חודשיים לאחר היציאה, האפרוחים נשארים באזור הקן, משוטטים בלהקות בספטמבר - אוקטובר, ולאחר מכן הם מתחילים לנדוד.

נמס... הובהר גרוע. שקע מורגש אצל מבוגרים מתרחש ביוני-יולי (גן החיות במוסקבה).

הנוזל מלא חד-שנתי, אם כי נוצות קטנות וגדולות שלא נמסו נשארות תמיד בפלומה. רצף התלבושות המשתנות: התלבושת הפלומה הראשונה - התלבושת הפלומה השנייה - התלבושת השנתית הראשונה (הקן) - התלבושת השנתית השנייה וכו '. האם התלבושת השנתית השנייה היא סופית או מעבר לא ברור, אך בכל מקרה, גיל שינויים קשורים לאחר שינוי הלבוש השנתי הראשון אינם משמעותיים ואינם מבוססים היטב.

מזון. האוכל של הנשר השחור הוא נבלות, בעיקר פגרי בעלי חיים גדולים, אותם הוא מחפש, וממריאים לגובה רב. שלא כמו נשרים, הוא ניזון בעיקר מבשר, בחלקו מעצמות הגוויות, בולע גם עור וצמר ואז זורק אותם החוצה בצורת כדורים. מדי פעם הוא תוקף טרף חי: יונקים קטנים (סנאים קרקעיים), זוחלים (לטאות וצבים), חיות בית (כבשים, וליז'נין, 1928).

שלטי שדה... הנשר השחור הוא אחת העופות הגדולים ביותר, עם מוטת כנפיים של כ -2.5 מ ', הנשר השחור הוא בעל צבע אחיד כהה, הכנפיים ארוכות ורחבות במעוף, נוצות הטיסה מרווחות כמו אצבעות בעת הגבהה, הזנב הוא קצר וצורת טריז, הראש נסוג. ירידה מהירה ורועשת מאוד מגובה עם כנפיים כפופות, זנב מורם וכפות מושטות אופיינית. זה שומר על להקות וסינגלים, לעתים קרובות ממריא, טיסות המספוא הן בזמן החם של היום, עם זרמי אוויר העולים מהקרקע. קול - קוואק צרוד או שריקה.

תיאור... מידות ומבנה. הנשר השחור הוא ציפור הטרף הגדולה ביותר בפאונה שלנו. הראש גדול, מכוסה למטה, המקור מסיבי, גבוה, דחוס לרוחב, למקור וו ארוך וחד, הנחיריים רחבים ומעוגלים. הרגליים קצרות ועבות, הבהונות ארוכות עם טפרים קהים ומעוקלים מעט. הכנפיים ארוכות ורחבות, האמה ארוכה מאוד. הזנב בצורת טריז, של 12 זנב. משקל (2) 6310, 7657 גרם (ב -20 גברים מרומניה 7000-11.500 גרם, ב -21 נקבות מאותו מקום 7500-12500 גרם, דומברובסקי, 1912). כנף הזכרים (5) 715-825, נקבות (5) 705-813, בממוצע 764.6 מ"מ.כתוצאה מכך, דימורפיזם בגודלו אינו בולט במיוחד.

צבעוניות... התלבושת הפלומה הראשונה היא אפור-צהבהב מונוטוני. התלבושת הפלומה השנייה עם ראש צהבהב, אזורי עור חשופים כחולים מתחת לעיניים ועל הזפק, גוון אפור מעושן כללי (אקימוב, 1948). התלבושת השנתית (הרבייה) הראשונה: הדאון על הראש הוא קשה, שחור, הזפק שחור, הצבע הכללי הוא שחור עם ברק קל. תלבושת אחרונה: הפוך על הראש הוא חום בהיר או לבנבן, נוצות "השרשרת" חומות בהירות, הצבע הכללי הוא חום כהה עם נוצות ראשוניות ורגל תחתונות כהות יותר עם תכונות תא מטען בהירות בצד הגחון, לרוב לבן נפרד נוצות בין כיסויי הכנפיים ועל החזה ... העיניים הן חומות כהות או חומות זהובות, המקור הוא אפור-חרמן כהה, הטפרים שחורים, הרגליים, כתם חשוף על הצוואר והשעווה אצל צעירים הם לבנים, אצל זקנים השעווה והנקודה על הצוואר הם כחלחלים, הרגליים לבנבן- חום.

הערות שיטתיות... נשרים מזרח אסייתיים, על פי כמה מחברים, הם כביכול הגדולים שבמערביים ובמקרה זה ניתן להפריד אותם בשם. א 'ט צ'ינקו (Vultur chincou דאודין. טרייט ד'אורנית. 11, 1800, עמ '12, "סין"). לא היה בידינו מספיק חומר לטיפול בבעיה זו.

עוף דורס - נשר שחור

מקור הנשר גדול, מסיבי, מעט שטוח בצדדיו, מותאם היטב לקצב גוויות של בעלי חיים וציפורים. הוא צבע צהוב חום, ולאנשים צעירים יש מקור שחור. הכפות בצבע אפור, צפופות, נמוכות, עם טפרים קהים. הרגליים חלשות למדי ולא מסוגלות לתמוך במשקולות. צבע המבוגרים הוא חום; בחלקו התחתון של הצוואר נראית בבירור שרשרת בצורת נוצות בהירות מחודדות. ציפורים צעירות צבועות בשחור.

היכן חי הנשר השחור?

כעת נענה על שאלה זו בפירוט. האזור בו חי הנשר השחור הוא אזורים הרריים ואזורים מישוריים עם יערות נדירים. בית הגידול משתרע על צפון אפריקה, דרום אירופה, כל שטח אסיה לאזורים המזרחיים ביותר של סין ההררית.

ביסודו של דבר, ציפורים הן בישיבה, אך כמה מינים של נשרים משוטטים רבות בחורף בחיפוש אחר מזון ומגיעים לאיי יפן. הרגלי ההאכלה של עופות דורסים אינם מאפשרים להם לאכול בשר קפוא, ולכן במקום בו הנשר השחור יש אקלים חם. במשך החורף עופות דורסים עוברים לאזורי הדרום, שם הם גרים מאוקטובר עד מרץ.

עונת הרבייה אורכת כחצי שנה, החל מחודש ינואר. לעתים קרובות נשרים מתיישבים בזוגות נפרדים. תוך כדי טיפוח הנקבה, הזכר מבצע פירואטים מדהימים באוויר. הוא מסיע את הכלה בטיסות דאיה משותפות ובמרדף אחד אחרי השני. בחירת חברה, הזכר מארגן משחקי זיווג על הקרקע.

מקומות קינון

המקומות בהם חי הנשר השחור ומגדל את צאצאיו מבודדים למדי. להטלת ביצים, זוגות משתמשים בשקעי עצים, שקעים מתחת לחוטים, מערות רדודות, חללים שנוצרו מעצים הפוכים. אתרי קינון יכולים להיות ממוקמים גם בסדקים של בתים נטושים, מבנים חקלאיים, בסדקים בסלעים. הקנים בנויים מזרדים יבשים, המצפים את הקרקעית בענפים דקים, עשב, שיער בעלי חיים. קוטר הקן יכול להיות עד שני מטרים ולשקול מרכז. זוג נשוי יכול להשתמש במקום המועדף לגידול צאצאים פעמים רבות.

שִׁעתוּק

נקבת הנשר השחור מטילה ביצה אחת או שתיים גדולות, מגוונות בכתמים חומים. הזוג עוסק בדגירת אפרוחים יחד, בתורו עף בחיפוש אחר מזון. לאחר כארבעים יום מגיחים אפרוחים מהביצים, מכוסים במוך עדין. תינוקות נולדים חסרי אונים לחלוטין ודורשים תשומת לב ערנית של הוריהם. נשרים בולעים אוכל המיועד לילדים בנתחים גדולים ואז מפיצים אותם מחדש בקן.

לאחר חודשיים המוך בגוף האפרוח מתחלף ל נוצות שחורות. לאחר ארבעה חודשים גורי הנשרים השחורים נעשים עצמאיים לחלוטין. למרבה הצער, פחות ממחצית מהגוזלים שזה עתה נולדו שורדים עד לבגרותם.בגני החיות של העולם, שבהם חיה ציפור הנשרים השחורים, ניתן להגדיל משמעותית את שיעור ההישרדות. גיל החיים המרבי של טורפים הוא חמישים שנה.

אם אין נבלות בקרבת מקום, אז הנשרים יכולים לתקוף בעלי חיים צעירים, לנקר את עיניהם או לחטוף אפרוחים קטנים מהקנים של אנשים אחרים.

ציד

טורפים מנוצות מתחילים לצוד בשעות הבוקר המוקדמות. הם ממריאים בשמיים זמן רב ומחפשים טרף. הנשרים עולים כל כך גבוה שהם הופכים לנקודה שחורה קטנה. אך עינו החדה של ציפור דורסים מסוגלת לראות את כל המתרחש על פני האדמה. ברגע שהוא מוצא להקה של עורבים רוחשים, מונח או עפיפונים, מתברר מיד שיש מה להרוויח מכאן.

קיפול כנפיו ותוחב את כפותיו, הנשר השחור נופל כמו אבן על הטרף, ומפזר מיד אויבים ממנו. המתחרים יכולים למהר מיד לצייד מצליח, שמנסה לחטוף את חתיכת הגביע שלהם, עושה רעש וריב. ציפורים רוויות עפות סמוך לחג ומשגיחות על קרוביהן. נשרים מסוגלים לחרוץ את עצמם כל כך חזק שהם בקושי עולים לאוויר.

סיבות הכחדה

במהלך העשורים האחרונים, מספר טורפי העופות בעולם פחת משמעותית. הסיבה לכך היא מספר נסיבות אובייקטיביות.

במקומות של חורף מתמיד, חורפים קשים עם שלג כבד התרחשו במשך כמה שנים ברציפות, מה שיצר קשיים בהשגת מספוא. בחוות משק, מוות המוני של בעלי חיים אינו מורשה כמעט. ובמקרים של מקרי מוות בודדים, הגופות נפטרות באופן אמין. בנוסף, חוות פרווה רבות ומשקי גידול בעלי חיים קטנים (מינקים, סדלים) צמצמו באופן משמעותי את בעלי החיים שלהם או סגרו לחלוטין את מפעליהם.

נסיבות אלה השפיעו באופן שלילי באופן מיידי על עמדת נשרים החורפים. מרעב, ציפורים רבות היו מותשות ואיבדו את היכולת לעוף. דווח על מקרים של אכילת קרובי משפחה מתים, וזו תופעה חריגה. ציפורים שהתיישבו בסביבה העירונית התחזקו והחלו לחפש מזון במזבלות ציבוריות. יתר על כן, הם חדלו לפחד מאנשים, שהפכו לגורם נוסף המגדיל את התמותה של ציפורים יקרות ערך בידי בני אדם. לכך התווסף חוסר השליטה בפעולות אנושיות הקשורות לציד נשרים, הרס את קניהם, הצבת מלכודות עם פיתיון מורעל.

ציפור הטרף רשומה בספר האדום הרוסי, כמו גם בנספח II לאמנת CITES הבינלאומית.

אם לא תפסיק את תהליך המוות ההמוני של ציפורים, בקרוב אדם ישכח מיהו הנשר השחור, שתצלומו יישאר בספרי הלימוד כתזכורת לאוכלוסייה האבודה של עופות דורסים שימושיים.

סטָטוּס.

1A "במצב קריטי" - 1A, KS. הצוואר השחור בספר האדום של הפדרציה הרוסית מסווג כ" 3 - נדיר ".

קטגוריה על פי הקריטריונים של הרשימה האדומה של IUCN

האוכלוסייה האזורית מסווגת בסכנת הכחדה קריטית, CR D. R. A. Mnatsekanov.

תיאור מורפולוגי קצר

הנשר השחור הוא עוף דורס גדול בצבע חום כהה. הכנפיים ארוכות, רחבות, והזנב קצר יחסית. הראש מכוסה בעיקר בנוצות פלומטיות, סביב הצוואר יש מעין צווארון פלומתי.

התפשטות

האזור הגלובלי כולל את צפון אפריקה, דרום אירופה ורכסי ההרים של אסיה. בתוך הפדרציה הרוסית היא מקננת בקווקז. יש מידע על נוכחותם של המינים בדרום אזור אורנבורג, דרום מזרח אלטאי, דרום סיין, פרימורי.

אזור הקינון האזורי של המין מכסה את האזורים ההרריים של רכס GKH, רכסי פרדובויה וסקאליסטי מרכס הרי פישט-אושטנובסקי עד לגבולות אבחזיה ו- KChR. זהו זן ישיבה מקנן באזור. לפעמים בחורף עופות בודדות עפות לחלק השטוח של האזור - בחלקו התחתון של הנהר. קובאן.

תכונות של ביולוגיה ואקולוגיה

בתי הגידול הם אזורים הרריים בשילוב עם שטחים פתוחים ושטחים מיוערים. ציפורים מקננות במושבות דלילות או בזוגות בודדים. קנים מסודרים בעצים או בסלעים.ביצה אחת במצמד. מחזור הרבייה הכללי נמשך כ- 6 חודשים. הנשר השחור ניזון מנבלות, ומעדיף את רקמת השריר של יונקים גדולים מתים.

מספר ומגמות

רק 700-800 זוגות של נשרים שחורים מקננים באירופה. מספרו ברוסיה נאמד בכ- 10-15 זוגות. על פי נתונים אחרים, השפע האפשרי של המין יכול להגיע בין 30-70 ל-60–100 זוגות [1, 5]. ב- CC, ישנם 2 מקרים אמינים של קינון של הנשר השחור [1, 7]. מספרו נקבע ב 2–3 - 4-6 זוגות [1, 4]. בעבר, הנשר השחור תועד בחוף הים השחור.

בשנות התשעים, בנוסף לאנשים בודדים, נצפו קבוצות של עד 7 ציפורים באתרי קינון. נכון לעכשיו, הנשר השחור לא נמצא באזורי הים השחור, הריכוז שלו אינו נצפה. נראה שקינון הנשר השחור ב CC אינו סדיר ותלוי במצב אספקת המזון של הציפורים.

גורמים מגבילים

הידרדרות תנאי האכלה עקב ירידה במספר חיות הבר וירידה במספר בעלי החיים. מוות אפשרי של ציפורים במלכודות המונחות על זאבים בפיתיון.

אמצעי אבטחה הכרחיים ונוספים

המין מוגן על שטח KGPBZ. יש לזהות את אזורי הקינון של הנשר השחור ולתת להם מעמד של אזורים מוגנים (מונומנטים טבעיים). מומלץ ליצור שטחי האכלה מיוחדים במקומות קינון של ציפורים, כדי לאסור על שימוש במלכודות בעת תפיסת זאבים ליד פיתיון באזורים של מגורים קבועים של נשרים שחורים.

מקורות מידע. ספר נתונים אדומים של שטחי קרסנודר 1. Belik, 2004c, 2. Galushin, 1983, 3. Zabolotny, Khokhlov, 1995, 4. Lokhman, 2000, 5. Mishchenko et al., 2004, 6. Stepanyan, 1961, 7. Tilba , 1993, 8. Tilba, 2001e, 9. IUCN, 2004, 10. נתונים שלא פורסמו מהמהדר. הורכב על ידי. פ.א תילבה.

תיאור

אורך הגוף נשר שחור נע בין 75 ל 115 ס"מ, מוטת הכנפיים מגיעה ל -2.8 מ ', משקל 10-12 ק"ג. ראש הנשר השחור מסיבי למדי, לבוש, כמו החלק העליון של הצוואר, עם מטה קצר, מקור חזק עם נחיריים עגולים, המותאם לניתוח של נבלה גדולה, כנפיים רחבות וארוכות, בחלק התחתון של בצוואר יש שרשרת של נוצות מחודדות ארוכות.

מזון

נשר שחור ניזון מנבלות. בניגוד לעופות דורסים אחרים, הוא אינו הורג את טרפו, אלא מסתפק בגופות, מנקר רקמות רכות. הנשר משגיח על אוכל, מתנשא גבוה באוויר. בראייה חדה במיוחד, הנשרים רגישים לשינויים הקלים ביותר בהתנהגותם של נבלות אחרות בתחום הראייה שלהם, וכאשר הם מוצאים מקור מזון, הם ממהרים אליו ממרחקים גדולים.

Pin
Send
Share
Send
Send