משפחות ציפורים

עובדי ציפורים על צפון הארקטי (Sterna paradisaea)

Pin
Send
Share
Send
Send


קוטב הארקטי, שם מדעי פרדייזאה סטרנה הוא צמח במשפחת הלרידיים. ציפור זו שייכת לאזור הקוטב הצפוני ואזורי תת הארקטי מכסים את אירופה, אסיה וצפון אמריקה, כאשר המינים מתרבים בצורה חזקה, ומציגים שני קיצים בכל שנה כאשר צמח הארקטי עובר משטח הרבייה הצפוני שלו לחוף הקיץ הדרומי של אנטארקטיקה.

וחוזר כעבור כחצי שנה. מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי אורך המעגל השנתי לקינון ציפורי צבי הארקטי באיסלנד ובגרינלנד הוא כ -5 ק"מ (5,7 מייל) ובהולנד כ -5 ק"מ (5,000,7 מייל). אלה הנדידות הארוכות ביותר הידועות בעולם החי.

בזמן שטרן הארקטי עף, גולש באוויר. הוא בונה את הקן אחת לשנה-שלוש (תלוי במעגל המפגש שלו); לאחר סיום הקן, לוקח לשמיים להתקדם דרומה.

קוטב ארקטי הם ציפורים בינוניות. אורך 25-5 ס"מ (4-5 אינץ ') וכנפיים 1-5 ס"מ (2-5 אינץ'). צבעם אפור ולבן בעיקר, עם סכין ורגליים אדומות / כתומות, מצח לבן, עורף שחור וכתר (לבן ארוך) ולחיים לבנות.

הכיסוי האפור הוא 305 מ"מ והסקפולות חומות, כאשר בחלק מהלבן הכנפיים העליונות אפורות עם קצה קדמי לבן, והצווארון לבן לחלוטין כאילו נמס. הזנב המזלג עמוק הוא לבן עם קורים חיצוניים אפורים.

קשתות הארקטיות הן עופות בעלי חיים ארוכים, רבים מגיעים לגיל חמש עשרה עד שלושים. הם אוכלים בעיקר דגים ואותות אלקטרוניים ימיים קטנים.

המין נמצא בשפע, ומוערך כמיליון בני אדם. מגמת מספר הפרטים מהמין בכללותו אינה ידועה; בעבר מספר הציפורים הללו פחת בקצה הדרומי.

הפצה והעברה

לטרקין הארקטי יש הפצה מתמשכת של רבייה; אין תת-מינים מוכרים.

במהלך הקיץ הצפוני הוא נמצא באזורי חוף בחורפים הקרים של צפון אמריקה ואיראסיה. במהלך הקיץ הדרומי הוא יכול להגיע לקצהו הצפוני של הקרח האנטרקטקי ולחפש את הים.

הצפון הארקטי מפורסם ברילוקיישן; הוא חוזר לאנטארקטיקה ושוב מדי שנה משדות הרבייה שלה בקוטב הצפוני, המרחק הקצר ביותר בין אזורים אלה הוא 19,000 ק"מ (12,000 מיילים).

המסע הארוך מבטיח שציפור זו תראה שני קיצים בשנה ואור יום יותר מכל יצור אחר על פני כדור הארץ.

דוגמה ליכולת הטיסה המדהימה של ציפור זו למרחקים ארוכים הייתה ציפור כלבים בלתי נראית בצפון נומברלנד, איי פרן, בריטניה, בקיץ הצפוני של 12, והגיעה למלבורן, אוסטרליה ב -12 באוקטובר, שלושה חודשים בלבד לאחר הבריחה (14,000 ק"מ) - יותר מ -14,000 ק"מ (22,000 ק"מ).

מחקר שנערך על 25 משתמשים במכשירי מעקב אחר ציפורים הראה כי הדוגמאות לעיל אינן נדירות עבור המין. ואכן נצפתה כי מחקרים קודמים זלזלו ברצינות במרחק השנתי שעבר הצפון הארקטי.

11 עופות שנולדו בגרינלנד או באיסלנד בממוצע 707,7 ק"מ (1,100 מייל) בממוצע, עם מקסימום 6,6 ק"מ (7,7 מיילים). ההבדל מההערכות הקודמות נובע מכך שהציפורים עוברות מסלול ברור מבלי ללכת באותה דרך כפי שצפוי בעבר.

הציפורים הולכות בדרך מעט רוויה כדי לנצל את הרוחות השוררות.

הגוש הארקטי הממוצע חי כשלושים שנה, ועל סמך המחקר הנ"ל, הוא יעבור כ -2.5 מיליון ק"מ (1.5 מיליון מייל) לאורך חייו, שזה יותר מפי 3 מהמקבילה של הלוך ושוב מכדור הארץ לירח.

מחקר מעקב שנערך בשנת 2013 על חצי תריסר רביית צנחנים הארקטיים בהולנד מראה את הנדידה השנתית הממוצעת של כ. 90,000 ק"מ (56,000 מיילים).

בדרך דרומה עקבו ציפורים אלה בערך אחר חופי אירופה ואפריקה. כשהקיפו את הקצה הדרומי של אפריקה, הם פנו מזרחה, חלקם פנו כמעט דרומה כדי להגיע לארץ וילקס בצפון מזרח אנטארקטיקה לפני שהגיעו לאוסטרליה.

ציפור טסה כמה מאות קילומטרים לחופה הדרומי של אוסטרליה לפני שטסה דרומה לאנטארקטיקה, אחת שעפה דרך אוסטרליה וטסמניה לאורך כל החוף הדרומי של אוסטרליה.

בהגעה לאזור מלבורן, היא פונה דרומה ומפליגה על ספינה בווילס לנד שבצפון מזרח אנטארקטיקה, וחוצה את קצהו הדרומי-מערבי של האי הדרומי של ניו זילנד.

חזרה להולנד, ציפור זו נסעה ל C. ב 1.3 ק"מ (5,000,000 מייל) טרם תועדה הנדידה הארוכה ביותר עבור כל בעל חיים.

צפו בסרטון: The Great Migration - KQED QUEST (יוני 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send